Placinta crocanta (crumble) cu rubarba

Rubarba nu este foarte folosita la noi, cu toate ca are nenumarate proprietati. Gustul cel mai intens il are in luna iunie, nefiind crescuta in sere. Aceasta placinta crocanta cu rubarba si mere este un inceput bun pentru a-i descoperi gustul.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Placinta crocanta (crumble) cu rubarba

Ingrediente

  • Pentru baza de fructe:
  • 2 mere curatate si taiate in felii de 1cm
  • 300g zahar tos (sau mai mult
  • depinde de cat de dulce e rubarba)
  • 8baghete de rubarba
  • taiate in bucati de 2 cm
  •  
  • Pentru crusta crocanta(crumble):
  • 450g faina
  • 250g unt rece
  • cubulete
  • 125g zahar brun
  • 125g zahar demerara
  • 50g fulgi de ovaz (sau pesmet)
  •  

Mod de preparare

Pentru baza de fructe: pune rubarba si jumatate din cantitatea de zahar tos intr-o tigaie, la foc mediu pana cand fructele incep sa lase sos. Transfera-le intr-o strecuratoare si apasa-le foarte usor cu o lingura de lemn, ca sa lase mai mult suc.

Pune si merele feliate intr-o oala impreuna cu restul de zahar si doua linguri de apa la foc mic si gateste-le pentru doua minute pana se caramelizeaza. Pune deoparte si lasa-le sa se raceasca.

Amesteca apoi rubarba impreuna cu merele si incalzeste cuptorul la 160 de grade celsius.

Pentru aluatul crocant: Amesteca faina, cele doua tipuri de zahar si un varf de sare intr-un bol, adauga si untul si amesteca cu varfurile degetelor pana cand obtii un aluat faramicios, fara ca untul sa se topeasca sau se inmoaie. Daca se intampla acest lucru inainte sa gatesti mai lasa acest amestec la frigider. Adauga fulgii de ovaz sau pesmetul si amesteca cu lingura.

Aseaza intr-un vas emailat potrivit pentru cuptor baza de fructe si aseaza deasupra uniform aluatul crocant.

Lasa la cuptor pentru 25 de minute, pana cand crusta crocanta devine aurie, fructele sunt deja gatite in prealabil asa ca nu trebuie sa stea foarte mult la cuptor.




Placinta crocanta cu rubarba si mere se serveste calduta, cu inghetata de vanilie, iaurt sau crema englezeasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Rulada de porc cu sos picant de prune

Rulada de porc cu sos picant de prune

• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna

Rulada de porc cu sos picant de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Prajitura Raffaello
2
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Conserva de peste cu legume pentru iarna
3
Conserve de iarna

Conserva de peste cu legume pentru iarna

Ador pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.

Conserva de peste cu legume pentru iarna
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Ciorba de gaina in oala sub presiune
5
Supe de carne

Ciorba de gaina in oala sub presiune

Se spala pasarea, se transeaza in bucatele potrivite si se aseaza in oala. Zarzavatul se toaca in cubulete mici si se adauga...

Ciorba de gaina in oala sub presiune
Parteneri
Cozonac cu zahar caramelizat
Bucataras.RO

Cozonac cu zahar caramelizat

Este un fel de Rosenkranz, pe care l-am facut prima data cu ani in urma dupa o reteta din revista "Practic in bucatarie". Si...

Cozonac cu zahar caramelizat
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba Ardeleneasca de Porc
ReteteCulinare.RO

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc