Placinta crocanta (crumble) cu rubarba

Rubarba nu este foarte folosita la noi, cu toate ca are nenumarate proprietati. Gustul cel mai intens il are in luna iunie, nefiind crescuta in sere. Aceasta placinta crocanta cu rubarba si mere este un inceput bun pentru a-i descoperi gustul.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Placinta crocanta (crumble) cu rubarba

Ingrediente

  • Pentru baza de fructe:
  • 2 mere curatate si taiate in felii de 1cm
  • 300g zahar tos (sau mai mult
  • depinde de cat de dulce e rubarba)
  • 8baghete de rubarba
  • taiate in bucati de 2 cm
  •  
  • Pentru crusta crocanta(crumble):
  • 450g faina
  • 250g unt rece
  • cubulete
  • 125g zahar brun
  • 125g zahar demerara
  • 50g fulgi de ovaz (sau pesmet)
  •  

Mod de preparare

Pentru baza de fructe: pune rubarba si jumatate din cantitatea de zahar tos intr-o tigaie, la foc mediu pana cand fructele incep sa lase sos. Transfera-le intr-o strecuratoare si apasa-le foarte usor cu o lingura de lemn, ca sa lase mai mult suc.

Pune si merele feliate intr-o oala impreuna cu restul de zahar si doua linguri de apa la foc mic si gateste-le pentru doua minute pana se caramelizeaza. Pune deoparte si lasa-le sa se raceasca.

Amesteca apoi rubarba impreuna cu merele si incalzeste cuptorul la 160 de grade celsius.

Pentru aluatul crocant: Amesteca faina, cele doua tipuri de zahar si un varf de sare intr-un bol, adauga si untul si amesteca cu varfurile degetelor pana cand obtii un aluat faramicios, fara ca untul sa se topeasca sau se inmoaie. Daca se intampla acest lucru inainte sa gatesti mai lasa acest amestec la frigider. Adauga fulgii de ovaz sau pesmetul si amesteca cu lingura.

Aseaza intr-un vas emailat potrivit pentru cuptor baza de fructe si aseaza deasupra uniform aluatul crocant.

Lasa la cuptor pentru 25 de minute, pana cand crusta crocanta devine aurie, fructele sunt deja gatite in prealabil asa ca nu trebuie sa stea foarte mult la cuptor.




Placinta crocanta cu rubarba si mere se serveste calduta, cu inghetata de vanilie, iaurt sau crema englezeasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Iepure cu cartofi la cuptor
2
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
3
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Gulas de oaie cu fasole boabe
Bucataras.RO

Gulas de oaie cu fasole boabe

Cam stramb din nas daca este vorba de oaie. Sotul meu a complotat cu fratele lui, spuneau ce bun ar fi un gulas de oaie....

Gulas de oaie cu fasole boabe
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola