Crumble-ul este o placinta deosebit de gustoasa, ce poate fi mereu adaptata cu fructe de sezon. Umplutura este moale si zemoasa, iar exteriorul este crocant din cauza pesmetului, un desert perfect am putea spune.
Incalzeste cuptorul la 180 grade celsius. Pune intr-un bol merele, zmeura, zaharul tos, semintele de la pastaia de vanilie, zeama de lamaie si o lingura de faina si amesteca cu o lingura usor.
Pune zaharul brun, praful de copt, pesmetul si faina care a ramas in alt bol si amesteca-le bine. Adauga si untul si amesteca cu varfurile degetelor pana ai un aluat sfaramicios ca si firimiturile de paine. Daca ti se formeaza cocoloase sau untul a ramas in bucatele mai mari, nu conteaza.
Tapeteaza o tava de placinta sau un vas mai adanc potrivit pentru cuptor cu faina, adauga fructele si aseaza deasupra uniform aluatul de placinta crocant. Lasa la cuptor pentru 20-25 de minute, pana cand capata o culoare aurie.
Placinta va fi delicioasa deoarece fructele se coc deodata cu aluatul, interiorul fiind moale, iar exteriorul crocant.
Placinta crocanta cu mere si zmeura se serveste calda cu inghetata de vanilie, sau crema de vanilie.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii