Placinta cu alune si ciocolata

Placinta cu alune si ciocolata este o prajitura delicioasa de casa. Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea. Facem gaura in mijloc si adaugam drojdia.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu alune si ciocolata

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 200 ml ulei
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 linguri zahar
  • UMPLUTURA
  • 150 g alune
  • 2-3 linguri de ness
  • 6 linguri de zahar
  • 50 ml lapte
  • esenta de migdale
  • ciocolata
  • 1 lingura lapte

Mod de preparare

Placinta cu alune si ciocolata este o prajitura delicioasa de casa. Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea. Facem gaura in mijloc si adaugam drojdia amestecata cu putin lapte, adaugam uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Framantam bine pana se dezlipeste de pe maini si lasam la dospit 30 minute.

UMPLUTURA-alunele le macinam si le amestecam cu nessul, zaharul, esenta si untul topit si racit.

Intindem o foaie si o ungem cu umplutura o rulam si dam deoparte. Intindem alta foaie si adaugam bucati de ciocolata, rulam dupa care impletim si asezam in tava. Lasam 30 minute la dospit dupa care le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu lapte. Dam placinta cu alune si ciocolata la cuptor pana se rumeneste frumos.

Noi nu am mai avut rabdare sa se raceasca

Am facut unul doar cu alune


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de fasole in bol de paine
1
Ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...

Ciorba de fasole in bol de paine
Ciorba de perisoare din carne de pui
2
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Supa crema de dovleac
3
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Supa crema de brocoli
4
Supe de legume

Supa crema de brocoli

Supa de broccoli de azi a iesit una fantastica. Ca sa exclud monotonia am adaugat crutoane si seminte de dovleac pentru a...

Supa crema de brocoli
Chiftelute de dovlecel cu cartofi dulci si tofu
5
Aperitive cu legume

Chiftelute de dovlecel cu cartofi dulci si tofu

Imi place sa pregatesc dovleci in fel si chip si avand multi anul acesta in gradina am inceput sa fac diverse combinatii . Am...

Chiftelute de dovlecel cu cartofi dulci si tofu
Parteneri
Ciorba radauteana
Bucataras.RO

Ciorba radauteana

O ciorba foarte buna!

Ciorba radauteana
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia