Placinta cu bezea de agrise

Placinta cu bezea de agrise este o prajitura delicioasa vara, cand agrisele sunt proaspete. Agrisele nu sunt niste fructe foarte folosite in bucataria internationala pentru ca nu se prea gasesc, dar la noi sunt din plin, sa profitam de ele.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Placinta cu bezea de agrise

Ingrediente

  • 375g aluat de tarta
  • 50g zahar
  • 400g agrise
  • 2lg sirop de soc
  • 2lg amidon
  • 3 galbenusuri
  • 75g unt la temperatura camerei
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 175g zahar

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180 de grade celsius, iar intr-o tava de tarta cu diametrul de 22cm intinde aluatul de tarta pe care l-ai pregatit sau l-ai cumparat, pana cand este crocanta si aurie. Dupa asta scade temperatura cuptorului la 150 grade celsius.

Pune zaharul, agrisele spalate si curatate de codite, si 275ml de apa intr-o tigaie si adu la punctul de fierbere pana cand agrisele se inmoaie (pot sa mai adaugi zahar daca agrisele au fost mai acrisoare). Scurge lichidul intr-o alta tigaie, iar din doua linguri fa un sos cu ajutorul amidonului, iar apoi toarna-l in restul lichidului si amesteca pana se dizolva complet. Pune din nou la foc pana se ingroasa. Adauga galbenusurile si untul, dar si agrisele. Toarna in forma de tarta.

Bate bine albusurile pana se intaresc, apoi adauga zaharul in 2 ture si siropul de soc. Mixeaza in continuare pana cand se dizolva tot zaharul. Cu ajutorul unui posh sau cu o lingura aranjeaza bezeaua, si coace tarta pentru 40 de minute, pana cand e aurie si crocanta.


Tarta cu bezea de agrise se serveste calduta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide