Placinta cu bezea de agrise este o prajitura delicioasa vara, cand agrisele sunt proaspete. Agrisele nu sunt niste fructe foarte folosite in bucataria internationala pentru ca nu se prea gasesc, dar la noi sunt din plin, sa profitam de ele.
Incalzeste cuptorul la 180 de grade celsius, iar intr-o tava de tarta cu diametrul de 22cm intinde aluatul de tarta pe care l-ai pregatit sau l-ai cumparat, pana cand este crocanta si aurie. Dupa asta scade temperatura cuptorului la 150 grade celsius.
Pune zaharul, agrisele spalate si curatate de codite, si 275ml de apa intr-o tigaie si adu la punctul de fierbere pana cand agrisele se inmoaie (pot sa mai adaugi zahar daca agrisele au fost mai acrisoare). Scurge lichidul intr-o alta tigaie, iar din doua linguri fa un sos cu ajutorul amidonului, iar apoi toarna-l in restul lichidului si amesteca pana se dizolva complet. Pune din nou la foc pana se ingroasa. Adauga galbenusurile si untul, dar si agrisele. Toarna in forma de tarta.
Bate bine albusurile pana se intaresc, apoi adauga zaharul in 2 ture si siropul de soc. Mixeaza in continuare pana cand se dizolva tot zaharul. Cu ajutorul unui posh sau cu o lingura aranjeaza bezeaua, si coace tarta pentru 40 de minute, pana cand e aurie si crocanta.
Tarta cu bezea de agrise se serveste calduta.
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)
Ciorba cu coasta afumataAceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcDeoarece astazi am implinit frumoasa varsta de 26 de anisori, nu aveam cum sa nu vin cu o felie de tort pentru cei mai...
Tort 26Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii