Placinta cu branza

Pentru umplutura se paseaza bine branza proaspata, se amesteca apoi cu smantana, ouale, mirodeniile, grisul, zaharul si stafidele. Aluatul: Se mixeaz

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 oua
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 100 ml smantana
  • o cana faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 100 g smantana
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri gris
  • 1 cana zahar
  • 100 g stafide

Mod de preparare

Pentru umplutura se paseaza bine branza proaspata, se amesteca apoi cu smantana, ouale, mirodeniile, grisul, zaharul si stafidele.

Aluatul:

Se mixeaza ouale intregi cu zaharul si se adauga restul ingredientelor. Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale. Se unge o tava cu ulei si se presara cu faina.

Se toarna prima jumatate din cantitatea de aluat si se coace 7-8 minute. Se scoate tava, se aseaza umplutura si se toarna si restul de aluat. Se mai coace inca 25-30 minute.


Se pudreaza cu zahar farin. Este delicioasa servita calda, dar nici rece nu e de refuzat. ;)

Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc