Placinta cu branza este o retete care cunoaste foare multe variatii: de la cele cu aluat dospit, la cele cu aluat din biscuiti si pana la cea cum est
Placinta cu branza este o retete care cunoaste foare multe variatii: de la cele cu aluat dospit, la cele cu aluat din biscuiti si pana la cea cum este cea mai jos prezentata. Pentru ca sa ai o placinta reusita iti trebuie pentru inceput un cuptor care sa coaca bine si uniform, o tava mai inalta si cu dimensiunile unui cuptor de aragaz normal.
Scoti pachetul de foi de placinta de la decongelat si il lasi sa se decongeleze la temperatura camerei (nu il decongela rapid, pentru ca risti ca la desfacere sa ti se rupa foile). Branza de vaci o omogenizezi mai intai amestecand-o cu mixerul circa 1 minut, dupa care adaugi zaharul si mixezi pana la dizolvarea acestuia. Adaugi ouale unul cate unul pana cand se incorporeaza complet. Adaugi zaharul vanilat sau esenta de vanilie si stafidele. Imparti foile de placinta in patru parti egale. Ungi fundul si peretii tavii cu unt, dupa care asezi primul strat de foi de placinta. Torni peste acestea 1/3 din cantitatea de crema si continui operatiunile pana cand se termina foile si crema, in asa fel incat deasupra sa ramana foaie de placinta. Inainte de a turna crema peste foi, ungele pe fiecare in parte cu unt. Introduci tava la cuptorul incins in prealabil la 180G si lasi sa se coaca cca 40 minute. Scoti tava din cuptor si o lasi sa se raceasca.
Se serveste cu dulceata de afine si coji de portocala confiate. Alte retete recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradUn fel de preambul in asteptarea sarbatorii pascale.
Pui umplut la cuptorIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii