Placinta cu branza

Placinta cu branza este o retete care cunoaste foare multe variatii: de la cele cu aluat dospit, la cele cu aluat din biscuiti si pana la cea cum est

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 1.5 kg branza proaspata de vaci
  • 12 oua
  • 0.3 kg stafide aurii
  • 0.35 kg zahar
  • 1/2 pachet de unt
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie dupa gust

Mod de preparare

Placinta cu branza este o retete care cunoaste foare multe variatii: de la cele cu aluat dospit, la cele cu aluat din biscuiti si pana la cea cum este cea mai jos prezentata. Pentru ca sa ai o placinta reusita iti trebuie pentru inceput un cuptor care sa coaca bine si uniform, o tava mai inalta si cu dimensiunile unui cuptor de aragaz normal.

Scoti pachetul de foi de placinta de la decongelat si il lasi sa se decongeleze la temperatura camerei (nu il decongela rapid, pentru ca risti ca la desfacere sa ti se rupa foile). Branza de vaci o omogenizezi mai intai amestecand-o cu mixerul circa 1 minut, dupa care adaugi zaharul si mixezi pana la dizolvarea acestuia. Adaugi ouale unul cate unul pana cand se incorporeaza complet. Adaugi zaharul vanilat sau esenta de vanilie si stafidele. Imparti foile de placinta in patru parti egale. Ungi fundul si peretii tavii cu unt, dupa care asezi primul strat de foi de placinta. Torni peste acestea 1/3 din cantitatea de crema si continui operatiunile pana cand se termina foile si crema, in asa fel incat deasupra sa ramana foaie de placinta. Inainte de a turna crema peste foi, ungele pe fiecare in parte cu unt. Introduci tava la cuptorul incins in prealabil la 180G si lasi sa se coaca cca 40 minute. Scoti tava din cuptor si o lasi sa se raceasca.


Se serveste cu dulceata de afine si coji de portocala confiate. Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide