Placinta cu branza de burduf si marar

Din faina, 50 gr. oua, sare, untura si ulei se framnata un aluat compact si nelipicios. Se unge coca pe deasupra cu unt si se lasa sa stea o ora. Apoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 500 gr. faina
  • 250 gr. oua
  • 150 gr. untura
  • 150 gr. unt
  • ulei
  • sare
  • 1 kg branza de burduf
  • 500 ml. lapte
  • marar

Mod de preparare

Din faina, 50 gr. oua, sare, untura si ulei se framnata un aluat compact si nelipicios. Se unge coca pe deasupra cu unt si se lasa sa stea o ora. Apoi coca se imparte in 6 bucati. Fiecare bucata se intinde in forma rotunda pe o planseta unsa cu unt. Bucatile intinse se ung cu unt si se impreuneaza doua cate doua. Se intinde una din cele 3 foi duble rezultate, subtiind-o. Dupa ce s-a intins foaia, i se rup marginile, pentru ca sunt mai groase. Se impacheteaza foile din diferite parti pentru a lua forma tavii si se pune peste ea prima foaie, care se scoate din tava si i se da si celei de-a doua forma tavii, adunandu-i marginile peste prima foaie. Peste aceste doua foi se pune umplutura care se pregateste astfel: branza de burduf se framanta bine cu mararul si se amesteca cu laptele si ouale (200 gr). Foile se stropesc cu unt

si se acopera cu umplutura. Se indoaie marginile sub prima foaie, se pune placinta intr-o tava unsa cu grasime si se introduce la cuptor. Cand s-a copt, se taie in portii si se seveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Inimioare sarate cu chimen
1
Aperitive

Inimioare sarate cu chimen

Rapid, satios si delicios!

Inimioare sarate cu chimen
Tort din turta dulce
2
Torturi

Tort din turta dulce

Am facut blaturi din turta dulce, 4 bucati, dar se pot face si mai putine daca doriti un tort nu prea inalt, apoi un jeleu...

Tort din turta dulce
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file  afumat de ansoa
3
Aperitive cu peste

Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Este absolut delicioasa, cu un gust usor dulceag, picant, afumat, un preparat delicios ce merita incercat.

Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Placinte cu carne si carnati
5
Aperitive cu carne

Placinte cu carne si carnati

Secretul acestor tarte consta in carnea proaspata de porc si carnatii facuti de Sarbatoarea Ignatului-taierea porcului...

Placinte cu carne si carnati
Parteneri
Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii
Bucataras.RO

Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii

Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii Piperchi targasiti este o mancare de ardei prajiti...

Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii