Placinta cu branza dulce si stafide

Ingredientele pentru umplutura se amesteca foarte bine intr-un castron si, daca iese un pic cam groasa, se mai adauga o lingura de smintina, sa fie ma

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet de foi de placinta; pentru umplutura:
  • 350-400 grame de branza dulce
  • 6 oua
  • 5-6 linguri de zahar
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 100 grame de stafide

Mod de preparare

Ingredientele pentru umplutura se amesteca foarte bine intr-un castron si, daca iese un pic cam groasa, se mai adauga o lingura de smintina, sa fie mai pufoasa.

Se intindeti o foaie pe tava unsa cu ulei, astfel incit sa imbrace si peretii tavii. Se adauga apoi umplutura de brinza si apoi a doua foaie. Daca ramin margini de coca se impaturesc peste umplutura. Ideal ar fi ca in contact cu tava sa fie numai coca, nu si umplutura pentru ca se va arde.

Deasupra placintei se imprastie doua oua batute cu doua linguri de smintina si un plic de zahar vanilat. Astfel, placinta se va rumeni si, in plus, foaia de deasupra va ramine moale si zemoasa, nu se va usca.
Se da tava la cuptor, la foc mediu, cam 45 minute. Se incearca daca e gata cu un betisor din lemn: daca iese curat din placinta e gata.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori