Ingredientele pentru umplutura se amesteca foarte bine intr-un castron si, daca iese un pic cam groasa, se mai adauga o lingura de smintina, sa fie ma
Ingredientele pentru umplutura se amesteca foarte bine intr-un castron si, daca iese un pic cam groasa, se mai adauga o lingura de smintina, sa fie mai pufoasa.
Se intindeti o foaie pe tava unsa cu ulei, astfel incit sa imbrace si peretii tavii. Se adauga apoi umplutura de brinza si apoi a doua foaie. Daca ramin margini de coca se impaturesc peste umplutura. Ideal ar fi ca in contact cu tava sa fie numai coca, nu si umplutura pentru ca se va arde.
Deasupra placintei se imprastie doua oua batute cu doua linguri de smintina si un plic de zahar vanilat. Astfel, placinta se va rumeni si, in plus, foaia de deasupra va ramine moale si zemoasa, nu se va usca.
Se da tava la cuptor, la foc mediu, cam 45 minute. Se incearca daca e gata cu un betisor din lemn: daca iese curat din placinta e gata.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaGemul de prune este preferatul familiei noastre, iar de ceva timp eu sunt responsabila cu prepararea lui pentru ca ai mei...
Gem de prune (reteta video)Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii