O placinta pe care o pregatesc cu mare drag entru familia mea, e sanatoasa si gustoasa!
Se prepara intai aluatul pentru foile de placinta: se pune apa putin incalzita intr-un castron iar apoi se adauga drodia si sarea sei se amesteca bine pana la dizolvare, se adauga ouale si uleiul iar apoi faina in ploaie, se framanta bine si se lasa la dospit. Se pune deoparte intr-un loc cald (eu pun de obicei castronelul pe aragaz pentru ca in realabil pregatirii placintei aprind cuptorul). Se rade dovleacul si dupa ce aluatul a crescut il impartim in 5 parti egale pentru 5 foi.
Se intind foile si pe fiecare se presara dovleac si zahar dupa gust.
Se ruleaza si se aseaza in tava. Dupa ce am terminat de rulat toate cele 5 foi dam la cuptor la foc potrivit. Pofta buna!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii