O placinta pe care o pregatesc cu mare drag entru familia mea, e sanatoasa si gustoasa!
Se prepara intai aluatul pentru foile de placinta: se pune apa putin incalzita intr-un castron iar apoi se adauga drodia si sarea sei se amesteca bine pana la dizolvare, se adauga ouale si uleiul iar apoi faina in ploaie, se framanta bine si se lasa la dospit. Se pune deoparte intr-un loc cald (eu pun de obicei castronelul pe aragaz pentru ca in realabil pregatirii placintei aprind cuptorul). Se rade dovleacul si dupa ce aluatul a crescut il impartim in 5 parti egale pentru 5 foi.
Se intind foile si pe fiecare se presara dovleac si zahar dupa gust.
Se ruleaza si se aseaza in tava. Dupa ce am terminat de rulat toate cele 5 foi dam la cuptor la foc potrivit. Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii