Placinta cu dovleac

Toamna este anotimpul gusturilor absolut divine.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu dovleac

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 1 kg faina de grau
  • 2 oua (unul in aluat si unul pentru uns)
  • 200 gr margarina
  • 100 ml ulei
  • 100 gr zahar vanilat cu grad redus de vanilie
  • 300 ml iaurt
  • 1 praf de sare
  • 1 cub de drojdie
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 1 dovleac placintar
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr zahar cu grad redus de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara macinata

Mod de preparare

Se curata dovleacul, se da prin razatoare, se adauga peste el zahar, zahar vanilat, scortisoara si se pregateste un gem absolut delicios.

Se pun intr-un castron, iaurtul caldut, la temperatura camerei, drojdia si zaharul vanilat si se omogenizeaza foarte bine.Se cerne faina intr-un vas, peste faina se pune compozitia de iaurt, oul, sare, margarina si se framanta un aluat suficient de tare, mai spre final se adauga ulei cate putin si se continua framantarea, pana ce se dezlipeste usor aluatul de pe vas. Se pune aluatul intr-o punga, asta dupa ce a fost uns cu ulei si se da la frigider, peste noapte, sa se odihneasca.

A doua zi de dimineata, se imparte aluatul in doua si se fac doua foi, o foaie se pune intr-o tava in care s-a presarat faina de grau, se pune peste ea compozitie de dovleac si se mai pune inca o foaie care este bine sa fie intepata cu o furculita, sa nu creasca prea mult in unele locuri. Se unge placinta cu ou batut si se da la cuptorul incalzit deja, pentru circa o ora. Cand mirosul placintei te scoate din bucatarie, este semn ca placinta este gata. Se opreste focul, se scoate din cuptor si se taie dupa ce se mai racoreste.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide