Placinta cu iaurt

Se separa ouale, se bat albusurile spuma se adauga zaharul in ploaie si se bate in continuare, dupa care se adauga galbenusurile, iaurtul, coaja de la

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 6 oua
  • 9 linguri zahar
  • 800-900 gr. iaurt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 pliculet vanile

Mod de preparare

Se separa ouale, se bat albusurile spuma se adauga zaharul in ploaie si se bate in continuare, dupa care se adauga galbenusurile, iaurtul, coaja de lamaie si pliculetul de zahar vanilat.

Se unge o tava cu ulei, se pun un start de foi de placinta, un strat de compozitie, alt strat de foi si tot asa pana se termina compozitia de iaurt. Ultimul strat trebuie sa fie de foi. Se unge cu ulei si se coace cca. 30 min. la foc potrivit.
Se poate servi calda sau rece presarata cu zahar pudra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci