Placinta cu mere

Placinta cel mai des ceruta de familia mea.

Portii
7
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu mere

Ingrediente

  • 2 oua
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 g faina
  • 4 linguri zahar pentru umplutura
  • scortisoara
  • 2 kg mere + 1 mar pentru decor
  • 1 plic praf de copt
  • 2 galbenusuri diluate cu putin lapte pentru uns

Mod de preparare

Spalam merele, le curatam de coaja si le radem pe razatoarea cu ochiuri mari.

Stoarse, le calim cu zahar pana se inmoaie si adaugam scortisoara, spre final. Le lasam la racit. Pentru aluat, mixam ouăle cu zahărul, adăugăm laptele treptat si-l incorporam.

La fel procedăm si cu uleiul. Praful de copt il stingem cu otet si-l adaugam si pe el. Apoi, punem făina, lingura cu lingura. când se ingroasa coca, începem sa framantam aluatul cu mâna pana devine elastic.

Împărțim aluatul in doua, din fiecare parte intindem o foaie de mărimea tavii.

Asezam o foaie in tava tapetata cu hartie de copt, punem merele calite si nivelam uniform, iar deasupra venim cu cea de-a doua foaie. Taiem superficial aluatul in patrate si ungem generos cu galbenusurile batute cu putin lapte. Deasupra fiecarei placinte portionate, se pune cate o feliuta de mar, dupa care presaram scortisoara. Introducem placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori