Placinta cu mere

1. Intr-un vas se amesteca 12 linguri de zahar cu 12 linguri de ulei si 12 linguri suc de rosii. Se adauga faina si se amesteca pana se obtine un alu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 linguri zahar pudra
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri suc de rosii
  • 350 g de faina
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  • 2 kg mere
  • scortisora
  • 150 g de zahar
  • 50 g de unt
  • esenta de rom

Mod de preparare

1. Intr-un vas se amesteca 12 linguri de zahar cu 12 linguri de ulei si 12 linguri suc de rosii. Se adauga faina si se amesteca pana se obtine un aluat flexibil. Acesta se imparte in trei din care se intind trei foi care se vor coace la foc potrivit pe dosul unei tavi dreptunghiulare unsa si tapetata cu faina. Cand foia s-a ingalbenit aceasta este coapta.

2. Se curata merele, se rad prin razatoarea mare, se adauga zahar, 50 g de unt si se calesc. Punem putina scortisoara, iar dupa ce s-au racit adaugam cativa stropi de eseanta de rom. Se pune o foaie 1/2 din compozitia de mere, alta foaie, mere, ultima foaie. Se pune un fund de lemn deasupara si se lasa sa stea cateva ore.
Se serveste taiata dupa preferinta presarata cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci