1. Intr-un vas se amesteca 12 linguri de zahar cu 12 linguri de ulei si 12 linguri suc de rosii. Se adauga faina si se amesteca pana se obtine un alu
1. Intr-un vas se amesteca 12 linguri de zahar cu 12 linguri de ulei si 12 linguri suc de rosii. Se adauga faina si se amesteca pana se obtine un aluat flexibil. Acesta se imparte in trei din care se intind trei foi care se vor coace la foc potrivit pe dosul unei tavi dreptunghiulare unsa si tapetata cu faina. Cand foia s-a ingalbenit aceasta este coapta.
2. Se curata merele, se rad prin razatoarea mare, se adauga zahar, 50 g de unt si se calesc. Punem putina scortisoara, iar dupa ce s-au racit adaugam cativa stropi de eseanta de rom. Se pune o foaie 1/2 din compozitia de mere, alta foaie, mere, ultima foaie. Se pune un fund de lemn deasupara si se lasa sa stea cateva ore.
Se serveste taiata dupa preferinta presarata cu zahar pudra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii