Pentru foi: margarina si sarea se pun intr-un bol mare. Drojdia se desface intr-un pahar cu 150 ml apa si o lingurita de miere, se amesteca pana la di
Pentru foi: margarina si sarea se pun intr-un bol mare. Drojdia se desface intr-un pahar cu 150 ml apa si o lingurita de miere, se amesteca pana la dizolvare. Paharul se completeaza cu apa calduta si se varsa peste margarina, se presara faina, se framanta cu mana pana se obtine un aluat de consistenta potrivita. Bolul cu aluat se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa creasca, intr-un loc caldut, 1-2 ore.
Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare, se adauga zaharul, scortisoara, coaja de lamaie rasa.
Aluatul crescut se imparte in doua jumatati. Din prima jumatate, pe o plansa presarata cu cu faina, se intinde o foaie de marimea tavii in care se coace placinta.
Tava se unge cu margarina si faina sau se aseaza o hartie pentru copt. Peste foaia de placinta din tava, se adauga umplutura de mai sus. Deasupra se adauga cea de-a 2 foaie de aluat. Se da la cuptor pana ce palcinta se rumeneste, aproximativ 40-45 minute. Se scoate tava din cuptor, se inveleste cu un prosop curat si se lasa 30 minute.
Se taie in bucatelele dorite si se presara cu zahar.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii