Placinta cu mere cu doua tipuri de aluat

Intr-un castron se pune margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si se freaca folosind o furculita pina se omogenizeaza. Se rotunjeste a

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 250 gr. margarina
  • 2 cani mari cu faina
  • o cana cu apa
  • o lingura zeama de lamiie
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 kg. mere
  • zahar
  • scortisoara
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Intr-un castron se pune margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si se freaca folosind o furculita pina se omogenizeaza. Se rotunjeste acest aluat si se pune in frigider. Restul de faina se combina cu apa, zeama de lamiie si sare si se framinta un aluat, batindu-l bine pina se formeaza basici si se desprinde de mina. Se pune aluatul pe masa, se presara cu faina si se lasa 10 minute acoperit. Se intinde din acesta o foaie, se pune in mijloc aluatul cu unt din frigider, se acopera cu marginile si se intinde o foaie egal de groasa. Se formeaza un dreptunghi si se impatureste in trei, aducind capetele peste mijloc. Se puneti la rece 15 minute si se repeta operatia de doua ori. Din acest aluat se pregatesc 3 foi de placinta de marimea tavii. Se coc pe dosul tavii si se lasa la rece. Se pregatestei umplutura. Se curata merele, se dau pe razatoarea cu gauri mari, se pun in cratita cu 3-4 linguri de zahar, pe foc mic, se adauga 2 linguri de unt si scortisoara, se omogenizeaza compozitia. Dupa 10 minute, se descopera vasul si apa se evapora. Cind compozitia este rece, se umplu foile de placinta, se taie in bucati si se pudreaza cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Sos de rosii picant
2
Sosuri rosii

Sos de rosii picant

Se amesteca bine ingredientele si se lasa la foc zece minute

Sos de rosii picant
Sos caramel sau sos de zahar ars
3
Sosuri rosii

Sos caramel sau sos de zahar ars

Se rumeneste zaharul intr-o tigaie smaltuita, pina ce capata o culoare galbuie-rosiatica. Se stinge cu apa. Se lasa sa...

Sos caramel sau sos de zahar ars
Sarmalute cu afumatura
4
Mancaruri cu carne

Sarmalute cu afumatura

Se caleste ceapa pina capata o culoare frumoasa, aurie. Se combina carnea tocata, grasimea tocata, ceapa calita, orezul,...

Sarmalute cu afumatura
Sos maioneza
5
Sosuri reci

Sos maioneza

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamiie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...

Sos maioneza
Parteneri
Carne de iepure cu legume si paste tricolore la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Carne de iepure cu legume si paste tricolore la slow cooker Crock-Pot

Tare bun acest slow cooker crok pot la casa omului! Poate gati la el orice incepator, sau orice nebucatar, doar trebuie sa...

Carne de iepure cu legume si paste tricolore la slow cooker Crock-Pot
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii