Intr-un castron se pune margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si se freaca folosind o furculita pina se omogenizeaza. Se rotunjeste a
Intr-un castron se pune margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si se freaca folosind o furculita pina se omogenizeaza. Se rotunjeste acest aluat si se pune in frigider. Restul de faina se combina cu apa, zeama de lamiie si sare si se framinta un aluat, batindu-l bine pina se formeaza basici si se desprinde de mina. Se pune aluatul pe masa, se presara cu faina si se lasa 10 minute acoperit. Se intinde din acesta o foaie, se pune in mijloc aluatul cu unt din frigider, se acopera cu marginile si se intinde o foaie egal de groasa. Se formeaza un dreptunghi si se impatureste in trei, aducind capetele peste mijloc. Se puneti la rece 15 minute si se repeta operatia de doua ori. Din acest aluat se pregatesc 3 foi de placinta de marimea tavii. Se coc pe dosul tavii si se lasa la rece. Se pregatestei umplutura. Se curata merele, se dau pe razatoarea cu gauri mari, se pun in cratita cu 3-4 linguri de zahar, pe foc mic, se adauga 2 linguri de unt si scortisoara, se omogenizeaza compozitia. Dupa 10 minute, se descopera vasul si apa se evapora. Cind compozitia este rece, se umplu foile de placinta, se taie in bucati si se pudreaza cu zahar vanilat.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanSe amesteca bine ingredientele si se lasa la foc zece minute
Sos de rosii picantSe rumeneste zaharul intr-o tigaie smaltuita, pina ce capata o culoare galbuie-rosiatica. Se stinge cu apa. Se lasa sa...
Sos caramel sau sos de zahar arsSe caleste ceapa pina capata o culoare frumoasa, aurie. Se combina carnea tocata, grasimea tocata, ceapa calita, orezul,...
Sarmalute cu afumaturaSe pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamiie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos maionezaTare bun acest slow cooker crok pot la casa omului! Poate gati la el orice incepator, sau orice nebucatar, doar trebuie sa...
Carne de iepure cu legume si paste tricolore la slow cooker Crock-PotDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii