Intr-un castron se pune margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si se freaca folosind o furculita pina se omogenizeaza. Se rotunjeste a
Intr-un castron se pune margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si se freaca folosind o furculita pina se omogenizeaza. Se rotunjeste acest aluat si se pune in frigider. Restul de faina se combina cu apa, zeama de lamiie si sare si se framinta un aluat, batindu-l bine pina se formeaza basici si se desprinde de mina. Se pune aluatul pe masa, se presara cu faina si se lasa 10 minute acoperit. Se intinde din acesta o foaie, se pune in mijloc aluatul cu unt din frigider, se acopera cu marginile si se intinde o foaie egal de groasa. Se formeaza un dreptunghi si se impatureste in trei, aducind capetele peste mijloc. Se puneti la rece 15 minute si se repeta operatia de doua ori. Din acest aluat se pregatesc 3 foi de placinta de marimea tavii. Se coc pe dosul tavii si se lasa la rece. Se pregatestei umplutura. Se curata merele, se dau pe razatoarea cu gauri mari, se pun in cratita cu 3-4 linguri de zahar, pe foc mic, se adauga 2 linguri de unt si scortisoara, se omogenizeaza compozitia. Dupa 10 minute, se descopera vasul si apa se evapora. Cind compozitia este rece, se umplu foile de placinta, se taie in bucati si se pudreaza cu zahar vanilat.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaUn gust tare aromat,imi plac portocalele in prajituri,sunt racoritoare :)
Tort de portocale si vaniliePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii