Intr-un castron se pune margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si se freaca folosind o furculita pina se omogenizeaza. Se rotunjeste a
Intr-un castron se pune margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si se freaca folosind o furculita pina se omogenizeaza. Se rotunjeste acest aluat si se pune in frigider. Restul de faina se combina cu apa, zeama de lamiie si sare si se framinta un aluat, batindu-l bine pina se formeaza basici si se desprinde de mina. Se pune aluatul pe masa, se presara cu faina si se lasa 10 minute acoperit. Se intinde din acesta o foaie, se pune in mijloc aluatul cu unt din frigider, se acopera cu marginile si se intinde o foaie egal de groasa. Se formeaza un dreptunghi si se impatureste in trei, aducind capetele peste mijloc. Se puneti la rece 15 minute si se repeta operatia de doua ori. Din acest aluat se pregatesc 3 foi de placinta de marimea tavii. Se coc pe dosul tavii si se lasa la rece. Se pregatestei umplutura. Se curata merele, se dau pe razatoarea cu gauri mari, se pun in cratita cu 3-4 linguri de zahar, pe foc mic, se adauga 2 linguri de unt si scortisoara, se omogenizeaza compozitia. Dupa 10 minute, se descopera vasul si apa se evapora. Cind compozitia este rece, se umplu foile de placinta, se taie in bucati si se pudreaza cu zahar vanilat.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii