Placinta cu mere (daneza)

Se pune faina ,sarea si margarina intr-un castron. Se omogenizeaza cu mana. Se separa oul. La galbenusul batut se adauga atata lapte incat sa se obti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 gr. faina
  • 250 gr. margarina
  • 1 lingurita sare
  • un ou
  • lapte
  • 3 linguri zeamil
  • 8 mere mari curatate si date pe razatoarea cea mare
  • 2 lingurite praf de scortisoara
  • 200 gr. zahar
  • Optional:250 gr. zahar pudra
  • 3 linguri apa fiarta
  • o lingurita vanilie

Mod de preparare

Se pune faina ,sarea si margarina intr-un castron. Se omogenizeaza cu mana. Se separa oul. La galbenusul batut se adauga atata lapte incat sa se obtina 200 gr. de lichid. Se pune lichidul peste coca (faina+marg.+sarea) si se framanta cu mana bine. Compozitia asta se imparte in doua. Se intinde prima parte si se pune intr-o tava de copt(cam 10 cm L\6cm.l). Se amesteca merele cu zaharul, amidonul si scortisoara, iar compozitia se pune peste coca din tava. Se intinde si jumatatea cealalta de coca si se pune pe deasupra merelor. Se traseaza romburi cu cutitul pe suprafata placintei) si se unge cu albusul ramas de la ou. Se coace la foc domol pentru 50 min sau pana prinde culoarea maro deschis. Din ingredientele optionale se face o crema cu care se decoreaza placinta cand este inca calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc