Se pune faina ,sarea si margarina intr-un castron. Se omogenizeaza cu mana. Se separa oul. La galbenusul batut se adauga atata lapte incat sa se obti
Se pune faina ,sarea si margarina intr-un castron. Se omogenizeaza cu mana. Se separa oul. La galbenusul batut se adauga atata lapte incat sa se obtina 200 gr. de lichid. Se pune lichidul peste coca (faina+marg.+sarea) si se framanta cu mana bine. Compozitia asta se imparte in doua. Se intinde prima parte si se pune intr-o tava de copt(cam 10 cm L\6cm.l). Se amesteca merele cu zaharul, amidonul si scortisoara, iar compozitia se pune peste coca din tava. Se intinde si jumatatea cealalta de coca si se pune pe deasupra merelor. Se traseaza romburi cu cutitul pe suprafata placintei) si se unge cu albusul ramas de la ou. Se coace la foc domol pentru 50 min sau pana prinde culoarea maro deschis. Din ingredientele optionale se face o crema cu care se decoreaza placinta cand este inca calda.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii