Se amesteca praful de copt si zaharul vanilat cu faina, apoi se amesteca cu margarina si otetul si cu apa. Se framinta bine aluatul obtinut, se lasa 1
Se amesteca praful de copt si zaharul vanilat cu faina, apoi se amesteca cu margarina si otetul si cu apa. Se framinta bine aluatul obtinut, se lasa 10 minute la frigider, dupa care se scoate si se imparte in 2 sau 3 bucati si fiecare se intinde si se face foaie. Prajitura poate avea doua sau trei foi, dar cantitatile date sint pentru doua foi de marimea tavii de acasa. Tava se unge foarte usor cu ulei, se tapeaza putin cu faina si apoi se pune prima foaie in ea si se inteapa din loc in loc cu o furculita si apoi se lasa 5 minute la cuptor, in mijloc (doar prima foaie pe tava!). Cind se scoate, se adauga merele curatate de cotor, spalate, rase si stoarse si amestecate cu zahar si scortisoara dupa gust. Acestea se intind uniform pe toata suprafata foii. Peste ele se adauga a doua foaie care se inteapa cu furculita din loc in loc si apoi se baga tava la inapoi la cuptor si se tine 30 de minute la foc potrivit.
Dupa ce se raceste, se serveste presarata cu zahar pudra
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii