Se amesteca zaharul vanilat cu margarina, se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt, otetul si apa cat este necesar ca aluatul sa fie consiste
Se amesteca zaharul vanilat cu margarina, se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt, otetul si apa cat este necesar ca aluatul sa fie consistent. Se framanta bine, pana cand este omogen si se lasa la rece timp de 10 minute.
Se imparte aluatul in doua si se intind foi. Se aseaza una dintre foi intr-o forma rotunda, unsa cu ulei si tapetata cu faina, imbracand peretii formei.
Se curata merele de coaja si seminte, se taie felii si se aseaza in forma, in straturi concentrice. Se presara cu zahar si scortisoara. Se acopera cu cea de-a doua foaie de aluat, se inteapa in cateva locuri, se presara migdalele, si se pune in cuptorul bine incins timp de 40 minute, cand este frumos rumenita.
Retete de post
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii