Se amesteca zaharul vanilat cu margarina, se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt, otetul si apa cat este necesar ca aluatul sa fie consiste
Se amesteca zaharul vanilat cu margarina, se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt, otetul si apa cat este necesar ca aluatul sa fie consistent. Se framanta bine, pana cand este omogen si se lasa la rece timp de 10 minute.
Se imparte aluatul in doua si se intind foi. Se aseaza una dintre foi intr-o forma rotunda, unsa cu ulei si tapetata cu faina, imbracand peretii formei.
Se curata merele de coaja si seminte, se taie felii si se aseaza in forma, in straturi concentrice. Se presara cu zahar si scortisoara. Se acopera cu cea de-a doua foaie de aluat, se inteapa in cateva locuri, se presara migdalele, si se pune in cuptorul bine incins timp de 40 minute, cand este frumos rumenita.
Retete de post
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeVa plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-am gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac....
Tarta cu branza si macOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii