Untul se freaca spuma cu zaharul. Galbenusele se pun unul cate unul in compozitie, amestecand continuu, dupa care se aduga iaurtul si smantana. Se ada
Untul se freaca spuma cu zaharul. Galbenusele se pun unul cate unul in compozitie, amestecand continuu, dupa care se aduga iaurtul si smantana. Se adauga bicarbonatul de amoniu si faina in ploaie si se omogenizeaza foarte bine. La final se bat albusele spuma, si se adauga peste compozitia de mai sus, amestecandu-se cu grija de sus in jos ca sa nu se lase.
Se curata merele, se taie in bucati si se amesteca cu zahar (depinde cat de dulci sunt ) si se calesc pana isi lasa zeama. se lasa putin la racit dupa care, intr-o tava in care s-a asezat o foaie de pergament, se intinde 2/3 din aluat, se pun merele scurse si amestecate cu scortisoara (in functie de gustul fiecaruia), si cu nucile coapte zdrobite, peste care se intinde restul aluatului. Se pune la cuptorul usor incalzit (de vreo 10 min), la foc mediu si se coace pentru aproximativ 40 minute (se verifca din cand in cand cu o scobitoare dar nu in primele 15 minute!). Dupa ce este scoasa si lasata putin la racit, se pudreaza cu zahar pudra.
Se serveste calda, cu un pahar de lapte dulce caldut.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranz O domnisoara m-a intrebat ce sa-i prepare iubitului ca sa-i placa si sa o aprecieze. Raspunsul il gasiti ilustrat si...
Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman
Comentarii