Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu untul topit. Se mixeaza smantana cu branza, galbenusurile, zaharul, stafidele, coaja de l
Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu untul topit. Se mixeaza smantana cu branza, galbenusurile, zaharul, stafidele, coaja de lamaie, esenta si apoi se adauga peste paste. La sfarsit se incorporeaza usor, albusurile batute spuma. Se unge un vas cu ulei si se tapeteaza cu pesmet. Se pun doua foi de placinta unse fiecare cu ulei, se imbraca si peretii vasului, se adauga amestecul de paste cu branza, iar deasupra se pun celelalte doua foi de placinta, unse si ele cu ulei. Se coace timp de 30-35 minute in cuptorul deja incins.
Sosul:
Se pun la fiert vinul si zaharul pana cand se ingroasa.
Se aromatizeaza cu scortisoara si cardamom.
Placinta se serveste stropita cu sosul cald. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDacă aveți poftă de o prăjitură rapidă și delicioasă, vă invit să o încercați. Puteți folosi și alte...
Prajitura cu mere, afine, banana si nuci - Reteta rapida si delicioasaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii