Placinta cu paste si sos de vin rosu

Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu untul topit. Se mixeaza smantana cu branza, galbenusurile, zaharul, stafidele, coaja de l

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu paste si sos de vin rosu

Ingrediente

  • 4 foi de placinta
  • 300 g paste subtiri
  • 1 lingura unt
  • 3 oua
  • 6-7 linguri zahar
  • 100 g smantana
  • 200 g branza proaspata
  • esenta de vanilie
  • cateva stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • ulei
  • pesmet
  • Pentru sos:
  • 300 ml vin rosu dulce
  • 1 cana zahar
  • scortisoara
  • cardamom

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu untul topit. Se mixeaza smantana cu branza, galbenusurile, zaharul, stafidele, coaja de lamaie, esenta si apoi se adauga peste paste. La sfarsit se incorporeaza usor, albusurile batute spuma. Se unge un vas cu ulei si se tapeteaza cu pesmet. Se pun doua foi de placinta unse fiecare cu ulei, se imbraca si peretii vasului, se adauga amestecul de paste cu branza, iar deasupra se pun celelalte doua foi de placinta, unse si ele cu ulei. Se coace timp de 30-35 minute in cuptorul deja incins.

Sosul:

Se pun la fiert vinul si zaharul pana cand se ingroasa.

Se aromatizeaza cu scortisoara si cardamom.


Placinta se serveste stropita cu sosul cald. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori