Placinta cu poalele in brau

Pentru 1 kg de faina se moaie, intr-o cratita, 15 gr. de drojdie cu putina apa abia calduta. Se pune faina, bine cernuta, putin cate putin, amestecand

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 15 gr. drogdie
  • 3-4 oua
  • sare
  • 2 linguri de unt
  • o lingura de ulei
  • lapte si apa (aceeasi cantitate)
  • 200 g branza de vaca sau de oi
  • 2 oua
  • o jumatate lingura faina
  • sare
  • 1 ou batut pentru uns

Mod de preparare

Pentru 1 kg de faina se moaie, intr-o cratita, 15 gr. de drojdie cu putina apa abia calduta. Se pune faina, bine cernuta, putin cate putin, amestecand, pana se face ca o smantana groasa. Se presara cu faina si se aseaza la un loc cald, ca sa creasca. Faina ce a ramas se pune intr-o cratita mare, se face loc la mijloc si se pun 3-4 oua batute cu putina sare, 2 linguri de unt topit si o lingura de ulei. Se adauga si plamadeala crescuta si se framanta bine de tot, pana ce aluatul se desprinde de pe maini si de pe cratita. La framantat se pune atata lapte sau apa, cat sa se faca aluatul potrivit de moale. Pentru umplutura, se framanta deoparte branza cu 2 oua, o jumatate de lingura de faina si sare cat trebuie. Se intind pe rand foi potrivit de groase, se taie patratele de vreo 15 cm. Se umplu cu branza, se intorc colturile spre mijloc, in forma de plic. Colturile plicului se mai aduc odata catre mijloc si se lipesc bine ca sa nu iasa branza. Se ung pe deasupra cu ou batut si se coc in tava la foc potrivit.
Se servesc calde

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Salata de fasole verde
5
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde