Placinta cu rubarba

1. Blatul: Am pus faina si untul de cocos bine racit in mixer, cu un praf de sare, am amestecat pina se aduna dupa cirlig, apoi am pus 2 linguri de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu rubarba

Ingrediente

  • Blat: 1 cana faina
  • 1/3 cana + 1 lingura vegetable shortening - eu am pus unt cocos
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 sau 3 linguri apa foarte rece
  • in functie de cit de multa cere aluatul
  • Umplutura: 4 cani rubarba - eu am avut doar 2 cani
  • am completat cu mure
  • 1 cana zahar - eu am pus 1/4 cana fructoza (in mod normal reteta cere 1/4 cana zahar pentru fiecare cana de rubarba ale carei tulpini sint foarte acre eu inlocuind cu mure
  • care sint f dulci am considerat ca 1/4 cana fructoza ar trebui sa ajunga la toata compozitia)
  • 1/4 lingurita de scortisoara
  • 1 ou sau 2 linguri de frisca lichida
  • sau de lapte amestecat cu frisca lichida
  • Toping: 1/4 cana zahar brun
  • 1/4 cana unt
  • 1/2 cana faina

Mod de preparare

1. Blatul:

Am pus faina si untul de cocos bine racit in mixer, cu un praf de sare, am amestecat pina se aduna dupa cirlig, apoi am pus 2 linguri de apa de la gheata. Am lasat la racit la frigider pina am facut amestecat umplutura. Dupa care am intins in tava, am intepat cu furculita.

2. Umplutura:

2 cani de rubarba, tocate grob, peste care am adaugat 2 cani de mure, apoi fructoza, scortisoara si frisca lichida, iar la sfirsit faina. Am rasturnat peste blat in tava.

3. Topingul

Am amestecat zaharul untul si faina atit cit sa se adune impreuna, fara sa devina un aluat propriu zis, pe care l-am farimitat deasupra placintei. Apoi am dat la cuptorul preincalzit si am scos dupa 40 min.

Este o placinta taraneasca, cu un gust intens acrisor, cine nu se omoara cu rubarba o poate amesteca cu alt fruct, insa dupa parerea mea e un sacrilegiu.


Pofta buna!

Reteta Placinta cu rubarba a fost propusa de raluca elena pe forum culinar.ro

Alte retete cu rubarba gasiti aici:

Tarta cu rubarba ,

Prajitura Barbara,cu rubarba si bezea .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu mere si scortisoara
1
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
2
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
3
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Parteneri
Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru Iorgo si Efi
Bucataras.RO

Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru Iorgo si Efi

Am pregătit această prăjitură în aşteptarea nepoţeilor mei, Iorgo şi Efi, aşa că ce nume era mai potrivit...

Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru Iorgo si Efi
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola