Aceasta reteta de placinta cu mere si caramel este incredibila. Este o prajitura perfecta pentru o zi de toamna, aromele se imbina perfect si va vor potoli pofta de dulce.
In primul rand pregatim aluatul:
Pune faina impreuna cu sarea, zaharul si untul intr-un bol si amesteca pana cand devine un amestec omogen si untul e cremos. Adauga apa rece si framanta pana cand aluatul e legat si moale. Inbraca-l in folie alimentara si lasa-l la frigider cel putin 30 de minute inainte de a-l folosi. Incalzeste cuptorul la 160 de grade. Pe o suprafata cu faina intinde aluatul de placinta si decupeaza doua cercuri de 30cm. Aseaza un cerc intr-o forma de tarta tapetata cu hartie de copt.
Prepara caramelul cu alune: Intr-o tigaie, la foc mediu, amesteca zaharul impreuna cu untul, amestecand continuu, pana cand untul se topeste. Amesteca pana cand ajunge la punctul de fierbere, si pana cand incepe sa se inchida la culoare. Adauga alunele. Toarna amestecul de caramel imediat in forma de tarta.
Pentru umplutura de mere tot ce ai de facut e sa amesteci zaharul impreuna cu condimentele, si sa tai merele in cubulete. Pune-le in tava de tarta deasupra caramelului cu alune, dupa care aseaza deasupra celalalt disc din aluat de placinta. Apasa usor cu degetele inmuiate in apa marginile celor doua discuri pentru a le sigila. Da partea de deasupra a placintei cu galbenus batut si coace pentru 25 de minute.
Serveste placinta cu mere si caramel calda, alaturi de smantana, frisca sau inghetata.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii