Se amesteca mai intai drojdia, zaharul si apa calda; se adauga apoi rand pe rand oul, laptele, faina; cand aluatul devine ca de clatite, se pune uleiu
Se amesteca mai intai drojdia, zaharul si apa calda; se adauga apoi rand pe rand oul, laptele, faina; cand aluatul devine ca de clatite, se pune uleiul; faina in continuare, dar aluatul sa ramana moale; se framanta bine vreo 5 minute. Se intinde o foaie groasa de 1cm, se unge cu putin ulei, se impatureste si se da la frigider jumatate de ora. Se scoate, se intinde iar o foaie mai subtire de data asta. Se amesteca separat ingredientele de la umplutura, si se intind uniform pe toata foaia (mai putin marginile). Se ruleaza si se pune intr-o tava de cozonac unsa cu ulei. Se da la cuptorul incalzit dinainte, la foc mare la inceput, mijlociu dupa 15 minute. Cand s-a rumenit frumos este gata. Se unge cu ulei de 3, 4 ori pe parcursul coptului si cand se scoate.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii