Placinta Mariuseasca

Aluatul: se amesteca uleiul, ouale, apa si o lingurita de sare peste care se pune faina amestecand pana cand se obtine un aluat consistent. Umplutura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml ulei
  • 2 oua
  • 250 ml apa
  • 500 g faina
  • o lingurita sare
  • 300 g branza de vaci
  • 500 g dovleac
  • 4-5 linguri miere
  • 3-4 linguri zahar

Mod de preparare

Aluatul: se amesteca uleiul, ouale, apa si o lingurita de sare peste care se pune faina amestecand pana cand se obtine un aluat consistent.

Umplutura: dovleacul se da pe razatoare, se stoarce si se amesteca cu branza (optional si cu cateva linguri de miere).

Aluatul se imparte in 4 parti. Fircare parte se intinde intr-o foaie patrata cat mai subtire, se aseaza umplutura de-a lungul unei laturi si se ruleaza foaia pana la capatul opus astfel incat sa inconjoare umplutura de cateva ori. Se ung placintele cu miere si se presara zahar deasupra lor.

Se introduc la cuptor pana cand se rumenesc bine.
Se servesc ca desert sau ca gustare de preferat calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci