Mmm.... sunt delicioase!
Amestecam zaharul si drojdia si apoi cu faina dupa care adaugam putin cate putin apa calduta. Framantam. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald, la dospit, circa 15 min.
Topim untul la foc mic si il adaugam peste aluat, in suvoi, putin cate putin.
Adaugam si uleiul putin cate putin. Batem galbenusurile cu sarea si apoi le incorporam in amestecul de mai sus. Framantam.
Acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald, la dospit, o ora. In acest timp ne ocupam de umplutura... scurgem bine branza de vaci folosind un tifon apoi o amestecam cu zaharul, albusurile, stafidele, coaja rasa de portocala, esenta de rom si zaharul vanilat. Amestecam pentru o buna omogenizare.
Ungem masa de lucru cu ulei. Dupa ce aluatul a dospit "confectionam" 20 de bilute, atatea mi-au rezultat mie.
Cu ajutorul sucitorului intindem fiecare biluta in parte si punem in mijloc cate o lingura sanatoasa din umplutura de branza.
Tragem marginile aluatului peste umplutura si apasam usor cu mana, placintelele. Ungem o tigaie cu putin ulei si o lasam la incins.
Coacem placintelele la foc moderat, pe ambele parti, pana se rumenesc frumos. Pudram cu zahar pudra. Va asigur ca sunt delicioase!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii