Prajituri

Reteta Placinte impletite cu aluat de casa si dovleac cu scortisoara

portii reteta 20 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 40m 
Merisor postat de
Postat pe: 14-10-2018
Adaugă în cartea de bucate
Nu puteam lăsa toamna să treacă, fără a profita de darurile ei minunate, precum dovleacul, așa că am preparat diverse deserturi, precum aceste plăcinte împletite cu aluat de casă și dovleac cu scorțișoară.

ingrediente

20 portii

Pentru aluat:
   300 gr unt
   120 ml ulei
   200 ml apa
   600 gr faina
   2 galbenusuri
   1 plic praf de copt
   1 varf lingurita de bicarbonat
   2 lingurite esenta de vanilie
   1 lingura zahar
   ½ lingurita sare
Pentru umplutura:
   800 gr razatura de dovleac placintar
   3 linguri zahar
   3 linguri gris
   1 lingurita scortisoara

mod de preparare

Pentru aluat, punem untul intr-un vas pe foc incet si il lasam sa se topeasca, apoi punem
jumatate din cantitatea topita intr-un bol, iar peste cealalta jumatate de pe foc punem uleiul si o mana de faina.
Amestecam bine sa nu faca faina cocoloase, apoi ridicam vasul de pe foc si il lasam la racit.
Peste untul din bol punem galbenusurile, zaharul, sarea si omogenizam. Adaugam apa, coaja rasa de portocala si lamaie, apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.
Framantam un aluat elastic si nelipicios. Trebuie sa fie mai moale, de fapt in momentul in care nu se mai lipeste de maini, nu mai adaugam
faina.
Ungem masa de lucru cu putin ulei si intindem aluatul cu ajutorul sucitorului, intr-o foaie subtire cat lama unui cutit.
Peste jumatate din aluat intindem uniform jumatate din compozitia fiarta, aducem partea neunsă de aluat peste ea, presam incet cu mainle sa se lipesca si procedam la fel, adica punem jumatate din compozitia ramasa peste jumatate din alual, pliem partea cealalta de aluat peste compozitie si tot asa pana epuizam compozitia si nu mai putem impacheta aluatul.
Eu am facut asta de patru ori.
Punem aluatul in bol, il acoperim cu folie si il dam la frigider pentru 30n de minute.
Intre timp pregatim umplutura.
Curatam dovleacul de coaja si seminte si il dam pe razatoarea mare.
Punem razatura intr-un vas la foc mediu, adaugam zaharul si scortisoara si amestecam incet.
Lasam pe foc pana cand se formeaza sirop si se inmoaie dovleacul, apoi adaugam grisul, ridicam de pe foc si lasam vasul la rece.
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua.
Intindem fiecare parte de aluat in cate o foaie dreptunghiulara, pe masa de lucru, dar peste hartie de copt(eu la prima parte am uitat sa pun hartia si am transferat-o greu in tava).
Punem pe mijlocul foilor cate o jumatate din compozitia cu dovleac si crestam marginile foilor in fasii de 1,5 cm, pe care le impreunam peste dovleac sub forma de impletitura.
Asezam placintele in tava cu tot cu hartia de copt si le coacem la 180 de grade C, pentru 40 de minute.
Le pudram reci cu zahar, cu aroma de vanilie.
Incearca si Negresa cu banane si visine
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte impletite cu aluat de casa si dovleac cu scortisoara" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.