Poale-n brau

Din ingredientele pentru aluat framantati un aluat si lasati-l la dospit circa 30-40 de minute. Amestecati intr-un castron ingredientele pentru umplu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf cutit de sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 4-5 oua
  • 300 gr zahar
  • 100 gr stafide
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Din ingredientele pentru aluat framantati un aluat si lasati-l la dospit circa 30-40 de minute. Amestecati intr-un castron ingredientele pentru umplutura. Intindeti din aluat o foaie de circa 5 mm, taiati din aceasta patrate cu latura de 7-8 cm si umpleti-le cu amestecul de branza. Uniti colturile patratului si presarati usor. Ungeti apoi cu ou, puneti-le intr-o tava si coaceti-le in cuptor la foc potrivit circa 45 de minute.


Se pudreaza cu zahar vanilat. Alte retete:

Gogosi pufoase Chec pufos Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc