PASII DE PREPARARE:
1. Desfa foile de placinta si lasa-le la uscat cateva ore sau o noapte intreaga si apoi rupele si pune-le intr-o tava mai inalta.
2. Pune praful de copt peste iaurtul grecesc si lasa-l 10 minute sa se umfle.
3. Sparge 4 oua si bate-le cu un praf de sare, apoi adauga treptat zaharul vanilat si zaharul. La final ar trebui sa ai o crema lucioasa.
4. Adauga coaja de la o portocala si uleiul, putin cate putin. Rastoarna si iaurtul grecesc peste si amesteca bine.
5. pune toata compozitia peste foile uscate si lasa-le 5 minute sa se inmoaie. Baga totul la cuptor la 170 de grade si in 30 de minute o sa fie gata.
6. Pentru sirop, pune pe foc 350 ml apa si 250g zahar si 250 ml de suc de portocale proaspat stors si coaja de la inca o portocala. Lasa totul pe foc pana se topeste zaharul.
7. Scoate prajitura, lasa-o sa se raceasca, tai-o cubulete si toarna siropul cald peste. Trebuie sa stea la insiropat minim o ora.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii