PASII DE PREPARARE:
1. Desfa foile de placinta si lasa-le la uscat cateva ore sau o noapte intreaga si apoi rupele si pune-le intr-o tava mai inalta.
2. Pune praful de copt peste iaurtul grecesc si lasa-l 10 minute sa se umfle.
3. Sparge 4 oua si bate-le cu un praf de sare, apoi adauga treptat zaharul vanilat si zaharul. La final ar trebui sa ai o crema lucioasa.
4. Adauga coaja de la o portocala si uleiul, putin cate putin. Rastoarna si iaurtul grecesc peste si amesteca bine.
5. pune toata compozitia peste foile uscate si lasa-le 5 minute sa se inmoaie. Baga totul la cuptor la 170 de grade si in 30 de minute o sa fie gata.
6. Pentru sirop, pune pe foc 350 ml apa si 250g zahar si 250 ml de suc de portocale proaspat stors si coaja de la inca o portocala. Lasa totul pe foc pana se topeste zaharul.
7. Scoate prajitura, lasa-o sa se raceasca, tai-o cubulete si toarna siropul cald peste. Trebuie sa stea la insiropat minim o ora.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatNu imi place sa coc ardei, dar mancarea cu ardei copti imi place la nebunie! Pentru Reteta de mancare de ardei copti,...
Reteta de mancare de ardei copti, cu smantanaDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii