Se amesteca toate ingredientele pentru foi, in asa fel incat sa se obtina un aluat elastic, pe care il impartim in cinci. Se coc 5 foi subtiri pe fund
Se amesteca toate ingredientele pentru foi, in asa fel incat sa se obtina un aluat elastic, pe care il impartim in cinci. Se coc 5 foi subtiri pe fund de tava uns cu ulei sau untura.
Se prepara crema: se amesteca 6 linguri zahar cu 6 linguri faina si putin cate putin 1/2 l. lapte rece. Se pune pe foc si se amesteca mereu, se fierbe crema, care trebuie sa fie de consistenta unei smantani groase.Se ia de pe foc si, imediat, se incorporeaza in crema fierbinte margarina, taiata bucatele, in prealabil, apoi se adauga vanila, se amesteca bine si se umplu foile.
Se prepara glazura: se amesteca cacaoa cu zaharul si putina apa cat sa le dizolve. Se pune la fiert, se amesteca mereu, apoi se adauga margarina, se amesteca in continuare ca aceasta sa se dizolve si se acopera prajitura. Cine nu doreste sa o glazureze, o poate pudra cu zahar praf. Se taie abia a doua zi.
Este o prajitura foarte veche, din 1907, cand se folosea untul de casa, in loc de margarina.
Se poate taia patratele, romburi sau ca napolitanele.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizza Imi plac pastele Bolognese cu sos de carne dar adaptate dupa gustul meu. Nu ma prea impac eu cu vinul in...
Fusili cu sos de carneGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii