Prajitura After Eight

Prajitura After Eight este o reteta delicioasa de desert pentru care aveti nevoie de ciocolata.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura After Eight

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingura miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri lapte
  • 8 linguri ulei
  • Crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri sirop concentrat de menta
  • 2 linguri lichior de menta
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri ulei
  • Decor:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri frisca lichida
  • frunze de menta
  • Sirop:
  • 2 linguri sirop de menta
  • 2 linguri lichior de menta
  • 100 ml apa.

Mod de preparare

Prajitura After Eight este o reteta delicioasa de desert pentru care aveti nevoie de ciocolata.

Se fac pe rand toate componentele acestei prajituri: blatul, crema si glazurile.

Pentru blat se bat bine galbenusurile cu zahar si miere. Cand a devenit pufos se adauga si mierea, uleiul  si celelalte ingrediente mentionate. La urma se adauga cu grija albusurile batute spuma cu un strop de sare. Turnati apoi compozitia rezultata in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa in cuptorul cald circa 25 de minute. Dupa ce s-a copt il scoateti din tava si lasati sa se raceasca.


Cat timp blatul sta in cuptor va puteti apuca de crema. Frisca o bateti bine pana se face spuma si isi mareste de doua ori volumul. Atunci turnati inautru siropul si lichiorul de menta si se amesteca. Daca nu gasiti srisca lichida puteti folosi smantana dulce, ins ain acest caz puneti cateva linguri de zahar si intaritor de frisca.


Odata terminata crema treceti mai departe la prima pgazura. Untul, apa si uleiul le puneti pe foc si cand s-a topit untul stingeti focul si adaugati cubuletele de ciocolata amestecati pana la omogenizare. Glazura se lasa sa se raceasca pana la temperatura camerei.


Faceti apoi cea de-a doua glazura. Untul si frisca le puneti impreuna intr-un vas, pe foc. Cand untul s-a topit adaugati ciocolata si amestecati pana devine o crema fina.


Pentru sirop amestecati doar apa cu siropul si lichiorul de menta si le incalziti putin.


Pentru asamblarea prajiturii after eight insiropati blatul, intindeti peste jumatate din crema si jumatate din glazura 1. Dati la rece pana se intareste glazura. Se adauga restul de crema si restul de glazura si se da din nou la frigider. Cand s-a intarit si cel de-al doilea strat de glazura, se scoate prajitura, se taie in cuburi cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte, apoi se decoreaza cu glazura 2.


Fiecare bucata de prajitura after eight se poate decora cu o avelina din frisca mentolata si cu frunze proasptete de menta.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide