Prajitura After Eight cu sos de merisoare

Prajitura After Eight cu sos de merisoare este o prajitura aspectuoasa si delicioasa in acelasi timp. Este o prajitura cu crema potrivita pentro orice ocazie festiva sau de sarbatoare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura After Eight cu sos de merisoare

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Blat
  • 75 ml ulei de alune (sau ce ulei aveti la indemana)
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 125 g zahar brun
  • 75 ml lapte de migdale (eu l-am preparat in casa)
  • 175 g faina integrala
  • Sirop:
  • 1 ceasca apa calduta
  • 2 linguri miere
  • 1 picatura ulei esential de menta
  • Crema:
  • 1 cana de lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri zahar brun
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 cana frunze de menta proaspete
  • 1 pliculet gelatina
  • 60 ml apa
  • 1/2 lingurita praf de spirulina (pentru culoare)
  • Sos de merisoare:
  • 1 ceasca merisoare proaspete
  • 1/2 ceasca apa
  • 1/2 ceasca zahar brun
  •  
  •  
  •  
  •  

Mod de preparare

Sunt fericita! Si sa va spun si voua de ce: am gasit merisoare in piata!!!!!!!!! De cand tot caut asa ceva, iar acum, pur si simplu, ele m-au gasit pe mine! Si in onoarea lor, am vrut sa creez o prajitura speciala, care sa combine niste arome pe care le iubesc...si care sa fie in stilul meu!

Mod de preparare:
100 g de ciocolata se topesc pe baie de abur, impreuna cu laptele de migdale. Dupa ce aceasta s-a topit, se ia de pe baia de abur si se incorporeaza, pe rand, galbenusurile de la cele 2 oua, iar apoi galbenusul pastrat separat. Se amesteca bine cu telul, iar dupa omogenizarea perfecta se adauga incet si pe rand, toate celelalte ingrediente. La final se adauga si restul de ciocolata data pe razatoare (50 g). De data aceasta, nu e nevoie ca albusurile sa fie batute spuma separat., ci doar ca la final sa se obtina un aluat omogen, pastos, care se va turna intr-o tava tapetata cu foaie speciala de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la 180 grade, pana trece testul scobitorii (sau blatul este ferm si elastic la atingere). Se scoate pe un gratar la racit, se intoarce invers si se scoate hartia de copt. Se aseaza blatul la loc in tava si se inteapa din loc in loc (acest lucru este necesar, deoarece va ajuta mult la absorbirea siropului).

Se prepara siropul de menta, prin amestecarea tuturor ingredientelor, pana cand mierea se dizolva. Siropul astfel obtinut se toarna incet si cu rabdare peste blat. In timp, blatul va absorbi tot siropul. se lasa prajitura la racit.

Intre timp, se prepara crema, astfel:

frisca se incalzeste pe foc, pana la punctul de fierbere. Se adauga frunzele de menta si se lasa la infuzat 10 minute. In acest mod, menta isi va lasa aroma in frisca lichida.
Separat se pune la fiert laptele cu galbenusuri si cu zahar, pe baie de aburi. Se fierbe cateva minute, pana cand compozitia se ingroasa putin (va avea textura unei smantani mai subtiri). Se lasa la racit.
Se filtreaza frisca lichida si menta printr-o sita si se lasa la racit.
Se dizolva praful de spirulina in cateva picaturi apa si se adauga in frisca filtrata.
Se pune gelatina la hidratat in apa, apoi se incalzeste putin pe baie de aburi, pana devine lichida (atentie: nu trebuie sa fiarba, altfel isi pierde elasticitatea)
Se bate bine frisca rece, se incorporeaza usor crema de oua si gelatina lichida.

Se prepara sosul de merisoare, astfel:

se pun merisoarele la fiert impreuna cu apa si zaharul si se lasa pe foc cca 15 minute, pana cand fructele crapa putin. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Se monteaza prajitura, astfel: Peste blatul insiropat si racit se toarna crema si se da la rece cca 2 ore, sau pana se incheaga bine crema. (pentru siguranta, eu am imbracat in prealabil tava cu folie alimentara, am pus blatul insiropat, apoi am turnat crema...acest lucru m-a ajutat sa scot mai bine prajitura din tava). 
Pofta buna!

Toate functiile Multicookerului sunt de-a dreptul fantastice, dar daca ar fi sa aleg doar 2 care ma atrag cel mai mult, atunci ar fi cea de preparare a iaurtului (acesta a fost mereu un mare vis de-al meu) si cea de fierbere inabusita, pt. o alimentatie sanatoasa!


Se portioneaza prajitura After Eight si se serveste cu sos de merisoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Linguini negre cu brocoli si creveti
Bucataras.RO

Linguini negre cu brocoli si creveti

Intr-un moment de inspiratie rezultatul este acesta:

Linguini negre cu brocoli si creveti
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori