Prajitura alba

Foile Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se framanta bine. Se imparte compozitia in 3 parti, se intind trei foi si se coc pe dosul tavii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile: 300 g faina
  • 100 g unt (sau 80 g untura)
  • 1 ou
  • 100 g zahar pudra
  • sare
  • 5 g amoniac
  • putin lapte (pentru a se putea framanta aluatul)
  • Crema: 4 dl lapte
  • 4 linguri faina
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Foile

Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se framanta bine. Se imparte compozitia in 3 parti, se intind trei foi si se coc pe dosul tavii.



Crema

Laptele se amesteca usor cu faina si zaharul vanilat. Se fierbe aceasta compozitie si se lasa sa se raceasca.

Se omogenizeaza untul cu zaharul praf, se amesteca cu compozitia de mai sus (dupa ce aceasta s-a racit), si se bat spuma.

Se umplu foile cu crema, iar deasupra se poate presara zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori