Prajitura alba

Pentru prajitura alba, blatul se face din albusuri, zahar, faina, nuca de cocos, ½ de pachet de praf de copt.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 7 albusuri
  • 300 g zahar
  • 3 linguri de faina
  • sare
  • 200 g nuca de cocos
  • ½ de pachet de praf de copt
  • crema:
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 2 linguri de faina
  • 200 ml de lapte
  • 200 g unt.

Mod de preparare

Pentru prajitura alba se bat albusurile spuma cu zahar, se adauga faina, sare, praful de copt si nuca. Se amesteca bine si se coace in tava tapetata cu hartie. Scoatem blatul pe o tava si peste blat punem o crema facuta din 7 galbenusuri frecate cu 200 g zahar si 2 linguri de faina, le dam la fiert in 200 ml de lapte fierbinte, amestecam pana se ingroasa, dam la racit, apoi amestecam crema fiarta cu 200 g unt frecat spuma, dupa care o turnam peste blatul alb.


Putem decora prajitura alba cu nuca de cocos sau ciocolata topita si se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori