Pentru prajitura alba, blatul se face din albusuri, zahar, faina, nuca de cocos, ½ de pachet de praf de copt.
Pentru prajitura alba se bat albusurile spuma cu zahar, se adauga faina, sare, praful de copt si nuca. Se amesteca bine si se coace in tava tapetata cu hartie. Scoatem blatul pe o tava si peste blat punem o crema facuta din 7 galbenusuri frecate cu 200 g zahar si 2 linguri de faina, le dam la fiert in 200 ml de lapte fierbinte, amestecam pana se ingroasa, dam la racit, apoi amestecam crema fiarta cu 200 g unt frecat spuma, dupa care o turnam peste blatul alb.
Putem decora prajitura alba cu nuca de cocos sau ciocolata topita si se poate servi.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste prima oara cand fac prajitura aceasta si este grozava langa o ceasca de cafea ! Ps: Mai am de invatat la capitolul...
Foi de miere de albinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii