Prajitura alba

Pentru prajitura alba, blatul se face din albusuri, zahar, faina, nuca de cocos, ½ de pachet de praf de copt.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 7 albusuri
  • 300 g zahar
  • 3 linguri de faina
  • sare
  • 200 g nuca de cocos
  • ½ de pachet de praf de copt
  • crema:
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 2 linguri de faina
  • 200 ml de lapte
  • 200 g unt.

Mod de preparare

Pentru prajitura alba se bat albusurile spuma cu zahar, se adauga faina, sare, praful de copt si nuca. Se amesteca bine si se coace in tava tapetata cu hartie. Scoatem blatul pe o tava si peste blat punem o crema facuta din 7 galbenusuri frecate cu 200 g zahar si 2 linguri de faina, le dam la fiert in 200 ml de lapte fierbinte, amestecam pana se ingroasa, dam la racit, apoi amestecam crema fiarta cu 200 g unt frecat spuma, dupa care o turnam peste blatul alb.


Putem decora prajitura alba cu nuca de cocos sau ciocolata topita si se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc