Prăjitură "Albă ca Zăpada" cu cremă de lămâie

Prăjitura "Albă ca Zăpada" cu cremă de lămâie este o prajitura clasica, fina, savuroasa si care poate fi servita atat la mesele festive, cat si la mesele in familie, alaturi de cei dragi.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prăjitură "Albă ca Zăpada" cu cremă de lămâie

Ingrediente

  • Ingredinte 3 foi:
  • 3 ouă
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri zahăr
  • 7 linguri ulei
  • o linguriţă amoniac stins (în puţină zeamă de lămâie)
  • făină cât cuprinde (33 linguri)
  • coaja de la o lămâie
  • 1 linguriţă zahăr vanilat
  • Ingrediente cremă:
  • un litru lapte
  • 8 linguri făină
  • 7 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • un pachet unt (200 gr)
  • zeama de la două lămâi
  • coaja de la o lămâie (opţional)

Mod de preparare

1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm si formăm o bilă din aluat pe care o lăsăm la rece 30 minute.
2.Împărţim coca în 3 părti egale.
3. Scoatem aluatul si întindem fiecare foaie pe o suprafaţă înfăinată.
4. Coacem fiecare foaie în cuptorul preincălzit pentru cca 15 minute, la foc potrivit.
Crema:
1. Dizolvăm făina într-o cană de lapte, restul îl punem la fiert cu zahărul.
2. Cand laptele începe să fiarbă turnăm amestecul (lapte + făină). Amestecăm continuu la foc mic cca 20 de minute şi apoi lăsăm crema la răcit.
3. Când compozitia este rece adăugăm puţin câte puţin untul apoi zeama de lămâie.
4. Umplem foile cu crema (foaie, cremă, foaie, cremă, foaie) şi lăsăm prăjitura câteva ore (10-12)la rece până se inmoaie foile. Pe ultima foaie punem hârtie de copt şi aşezăm un fund de lemn mai greu sau 2,3 cărţi. Ideea este că trebuie pus deasupra ceva care să preseze, deci puteţi pune ce aveţi la îndemână.
Tăiem prăjitura după ce a stat la rece si pudrăm cu zahăr pudră sau brun ca in cazul nostru:).

Sursa acestei retete este blogul culinar Sisters' Kitchen.


Prajitura "Alba ca Zapada" cu crema de lamaie se serveste rece, alaturi de un sirop natural din caise de la Bunatati in natura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita