Prajitura Alba ca Zapada cu lamaie

Prajitura Alba ca Zapada este o reteta romaneasca care se poate pregati in week-end. Ingredientele pentru prajitura sunt: faina, lapte, unt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de ulei
  • 3 oua
  • o lingurita de amoniac stins cu zeama de lamâie
  • 3 linguri de apa si faina.
  • Pentru crema prajiturii
  • 700ml de lapte
  • 4 linguri de faina
  • 2 pachete de unt
  • 1/2 kg de zahar
  • coaja de lamâie.

Mod de preparare

Prajitura Alba ca Zapada se pragateste dupa cum urmeaza: facem un aluat pentru prajitura din ingredientele mentionate mai sus, si punem faina a.i sa obtinem un aluat potrivit de tare. Impartim aluatul in 4 parti egale, intidem 4 foi si le coacem pe dosul unei tavi tapetate cu faina.

Crema: combinati 350 ml. de lapte dulce fiert si bine racit cu 4 linguri de faina. Restul de 350ml. Laptele fierbeti-l, si când fierbe(clocoteste) turnati-l peste amestecul de faina mestecând continuu cu o lingura de lemn pana când acesta se raceste. Separat frecati 2 pachete unt cu 1/2 kg de zahar pudra si coaja de la o lamaie pana obtineti o crema. Treptat încorporati si crema de lapte, adaugand cate o lingura. Ungeti foile cu crema si asezati-le una peste alta. Marginile foilor se farâmiteaza cu sucitorul si se cerne deasupra pe prajitura. Se taie dupa 2-3 zile.


Alte prajitruri recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc