Pentru prajitura Ana se fac doua foi, una alba si una neagra. Este un desert foarte bun si usor de facut.
Pentru prajitura Ana se fac doua foi. Foaia neagra - 200 g faina, 150 g unt sau 75 g untura, ½ de pachet de praf de copt, 1 ou, o lingura de cacao dizolvata in 4-5 linguri de lapte. Se obtine o coca moale din care se fac 2 foi pe dosul tavii. Foaia alba – se bat 6 albusuri spuma cu 200 g zahar, apoi se adauga 200 g nuca de cocos. Se pune la copt in tava tapetata cu hartie. Crema - 6 galbenusuri se freaca cu 150 g zahar, o budinca de vanilie, o lingura de faina, 400 ml de lapte si un pachetel de zahar vanilat. Toate se fierb pe baie de aburi. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu 200 g unt frecat spuma. Asezarea se face: foaie de cacao - crema - foaie alba - crema - foaie de cacao. Deasupra turnam ciocolata topita.
Dupa ce s-a racit, prajitura Ana se poate servi.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm pregatit pentru weekend acest desert aromat si delicios care efectiv se topeste in gura.
Desert rulada cu crema de ricotta si ciocolataPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii