Prajitura Ana

Pentru prajitura Ana se fac doua foi, una alba si una neagra. Este un desert foarte bun si usor de facut.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foaia neagra:
  • 200 g faina
  • 150 g unt sau 75 g untura
  • ½ de pachet de praf de copt
  • 1 ou
  • o lingura de cacao dizolvata in
  • 4-5 linguri de lapte
  • Foaia alba:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca de cocos
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • o budinca de vanilie
  • o lingura de faina
  • 400 ml de lapte si
  • un pachetel de zahar vanilat
  • 200 g unt

Mod de preparare

Pentru prajitura Ana se fac doua foi. Foaia neagra - 200 g faina, 150 g unt sau 75 g untura, ½ de pachet de praf de copt, 1 ou, o lingura de cacao dizolvata in 4-5 linguri de lapte. Se obtine o coca moale din care se fac 2 foi pe dosul tavii. Foaia alba – se bat 6 albusuri spuma cu 200 g zahar, apoi se adauga 200 g nuca de cocos. Se pune la copt in tava tapetata cu hartie. Crema - 6 galbenusuri se freaca cu 150 g zahar, o budinca de vanilie, o lingura de faina, 400 ml de lapte si un pachetel de zahar vanilat. Toate se fierb pe baie de aburi. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu 200 g unt frecat spuma. Asezarea se face: foaie de cacao - crema - foaie alba - crema - foaie de cacao. Deasupra turnam ciocolata topita.


Dupa ce s-a racit, prajitura Ana se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide