Prajitura aromata cu pere intregi

Aceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii, iar prezentarea este una de petrecere, perfecta pentru atmosfera Craciunului.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura aromata cu pere intregi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru pere:
  • 3 pere mari si ferme
  • 750ml vin alb sec
  • 250g zahar
  • 4 cuisoare
  • 3 stelute de anason
  • 8 pastai de cardamon
  • 2 bete de scortisoara
  • Pentru prajitura:
  • 200g unt
  • 200g zahar
  • 4 oua
  • 200g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 90g ciocolata amaruie

Mod de preparare

In primul rand perele trebuie posate, ca sa fie aromate, sa dea acea aroma inconfundabila de Craciun prajiturii. Pentru a face acest lucru se pun intr-o tigaie pentru sos perele impreuna cu vinul, zaharul, cuisoarele, anasonul stelat, si restul de ingrediente aromate si se lasa la foc mic pentru 30 de minute. Perele se scot apoi din lichid si se lasa deoparte sa se raceasca. In lichidul ramas se adauga 500ml apa, se aduce la punctul de fierbere si se lasa pana cand scade la jumatate. Se lasa la racit.

Apoi se pregateste blatul prajiturii. Cuptorul se preincalzeste la 170 C. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si este cremos. Se adauga cate 1 ou pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt, cardamonul si sarea si se amesteca bine.

Aluatul se toarna intr-o tava de chec (12x22cm) iar perele se cufunda si ele asa intregi, cu coditele lasate afara. Prajitura se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa la racit in tava, apoi se scoate pe un gratar.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi, iar apoi se imbraca prajitura cu ea. Se pot presara si fulgi de migdale pentru un aspect vizual deosebit.

Dupa ce s-a intarit ciocolata prajitura se serveste in felii insiropate cu sosul pregatit.


Prajitura aromata cu pere este perfecta pentru iarna, mai ales pentru masa de Craciun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Guacamole

Guacamole

• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi

Guacamole
Supa crema de telina si pastarnac

Supa crema de telina si pastarnac

• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•

Supa crema de telina si pastarnac
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu nuci si sos de cafea
1
Prajituri

Negresa cu nuci si sos de cafea

Negresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...

Negresa cu nuci si sos de cafea
Cheesecake cu capsuni
2
Prajituri

Cheesecake cu capsuni

O prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.

Cheesecake cu capsuni
Cornulete fragede
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede

O alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...

Cornulete fragede
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
4
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Placinta cu branza si stafide
Bucataras.RO

Placinta cu branza si stafide

O placintica e mereu binevenita la masa omului, in orice moment al zilei...

Placinta cu branza si stafide
Chec cu afine si merisoare
Gustos.RO

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare