Aceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii, iar prezentarea este una de petrecere, perfecta pentru atmosfera Craciunului.
In primul rand perele trebuie posate, ca sa fie aromate, sa dea acea aroma inconfundabila de Craciun prajiturii. Pentru a face acest lucru se pun intr-o tigaie pentru sos perele impreuna cu vinul, zaharul, cuisoarele, anasonul stelat, si restul de ingrediente aromate si se lasa la foc mic pentru 30 de minute. Perele se scot apoi din lichid si se lasa deoparte sa se raceasca. In lichidul ramas se adauga 500ml apa, se aduce la punctul de fierbere si se lasa pana cand scade la jumatate. Se lasa la racit.
Apoi se pregateste blatul prajiturii. Cuptorul se preincalzeste la 170 C. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si este cremos. Se adauga cate 1 ou pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt, cardamonul si sarea si se amesteca bine.
Aluatul se toarna intr-o tava de chec (12x22cm) iar perele se cufunda si ele asa intregi, cu coditele lasate afara. Prajitura se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa la racit in tava, apoi se scoate pe un gratar.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi, iar apoi se imbraca prajitura cu ea. Se pot presara si fulgi de migdale pentru un aspect vizual deosebit.
Dupa ce s-a intarit ciocolata prajitura se serveste in felii insiropate cu sosul pregatit.
Prajitura aromata cu pere este perfecta pentru iarna, mai ales pentru masa de Craciun.
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii