Aceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii, iar prezentarea este una de petrecere, perfecta pentru atmosfera Craciunului.
In primul rand perele trebuie posate, ca sa fie aromate, sa dea acea aroma inconfundabila de Craciun prajiturii. Pentru a face acest lucru se pun intr-o tigaie pentru sos perele impreuna cu vinul, zaharul, cuisoarele, anasonul stelat, si restul de ingrediente aromate si se lasa la foc mic pentru 30 de minute. Perele se scot apoi din lichid si se lasa deoparte sa se raceasca. In lichidul ramas se adauga 500ml apa, se aduce la punctul de fierbere si se lasa pana cand scade la jumatate. Se lasa la racit.
Apoi se pregateste blatul prajiturii. Cuptorul se preincalzeste la 170 C. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si este cremos. Se adauga cate 1 ou pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt, cardamonul si sarea si se amesteca bine.
Aluatul se toarna intr-o tava de chec (12x22cm) iar perele se cufunda si ele asa intregi, cu coditele lasate afara. Prajitura se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa la racit in tava, apoi se scoate pe un gratar.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi, iar apoi se imbraca prajitura cu ea. Se pot presara si fulgi de migdale pentru un aspect vizual deosebit.
Dupa ce s-a intarit ciocolata prajitura se serveste in felii insiropate cu sosul pregatit.
Prajitura aromata cu pere este perfecta pentru iarna, mai ales pentru masa de Craciun.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradEste o ciorba foarte buna de facut iarna cand avem zeama de varza.
Ciorba de oase cu zeama de varzaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii