Prajitura Boston cu crema

Umpluta cu crema de lapte, aceasta reteta de prajitura are deasupra o glazura de ciocolata consistenta. Reteta de prajitura este pentru 10-12 persoane, dar se pastreaza la frigider foarte bine daca nu se consuma.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Boston cu crema

Ingrediente

  • Pentru blatul de prajitura:
  • 200g unt nesarat
  • 450g faina
  • 4 lingurite praf de copt
  • un varf de sare
  • 300g zahar tos
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 4 oua mari la temp camerei
  • 225ml lapte
  • Pentru crema de lapte si oua:
  • 200ml smantana grasa
  • 50g zahar tos
  • un varf de sare
  • 75ml lapte
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 85g ciocolata neagra
  • 30g unt
  • 60ml smantana grasa
  • 60g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 grade celsius. Folositi forme de tort de 23 cm si ungeti-le cu putin unt si pudrati-le cu faina.

Cerneti faina, praful de copt si sarea intr-un bol mare. Bateti untul cu zaharul intr-un alt bol, adaugati esenta de vanilie si incorporati treptat ouale. Puneti amestecul cu faina alternand cu laptele. Impartiti aluatul obtinut in 3 si coaceti fiecare blat 20-30 de minute pana cand trec testul cu scobitoarea. Lasati-le in forme pentru 5 minute, dupa care le rasturnati pe gratar.

Pentru umplutura, incingeti smantana pentru frisca la foc mediu, pana cand incepe sa clocoteasca pe margini. Adaugati imediat zaharul si sarea, amestecand pana se dizolva. Luati vasul de pe foc. Intr-un bol amestecati laptele cu amidonul de porumb, apoi incorporati ouale. Turnati treptat aceasta compozitie in crema fierbinte, amestecand continuu, la foc mic pana cand crema este destul de groasa si moale, aproximativ 5 minute. Lasati crema sa se raceasca, amestecand din cand in cand ca sa nu faca crusta.

Pentru glazura amestecati la foc mic ciocolata, untul si smantana intr-o oala cu fundul gros pana se inmoaie si se omogenizeaza. Luati oala de pe foc si adaugati zaharul pudra si vanilia. Lasati-o sa se raceasca amestecand din cand in cand.

Pentru a asambla prajitura:

4

Puneti 1/2 din cantitatea de crema racita peste primul blat, apoi asezati blatul 2, apoi crema, iar apoi ultimul blat. Turnati glazura de ciocolata in mod uniform, lasand sa curga putin pe margini.


Prajitura Boston cu crema se serveste dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata