Blatul: Se bat 4 albusuri cu 4 linguri apa, cand spumeaza se adauga 100g zahar. Separat se bat 4 galbenusuri cu 150 g zahar si 4 linguri apa calda p
Blatul: Se bat 4 albusuri cu 4 linguri apa, cand spumeaza se adauga 100g zahar.
Separat se bat 4 galbenusuri cu 150 g zahar si 4 linguri apa calda puse pe rand din 5 in 5 minute.
Se amesteca cu albusurile usor, cu 4 linguri de nuca macinata, praf de copt, o lingura cacao in 150 g faina.
Se coace intr-o tava intinsa tapetata.
Crema: 200 g unt cu 200 g zahar pudra se freaca pana devine ca o alifie.
Separat se fierb pe foc mic, mestecand continuu, un ou intreg cu o lingura rasa de faina, 100g lapte, pana se ingroasa. Cand s-a racit crema fiarta se amesteca cu untul la care se adauga 1 – 2 linguri de ness sau Inka.
Cu aceasta crema se umple blatul ,care a fost taiat in doua, astfel incat sa ramana si pentru a unge pe deasupra.
Glazura: 150 g zahar amestecat cu 3 linguri apa, 2 linguri cacao si 50 g unt (margarina).
Se toarna calduta peste prajitura.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaÎmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascavalGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii