Prajitura cabana (casuta)

Prajitura cabana si-a luat numele de la forma triunghiulara si betigasele de cacao din interior care parca au forme de busteni. Este o prajitura delicioasa cu crema, foarte aspectuoasa si poate fi facuta cu succes pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cabana (casuta)

Ingrediente

  • Pentru doua foi:
  • 250g zahar
  • 50g unt
  • 600g faina
  • 3 linguri de miere
  • 4 linguri de lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura de bicarbonat de sodiu alimentar stins cu zeama de lamaie
  •  
  • Pentru crema:
  • 4 pachete de budinca de vanilie ( de preferat Dr. Oetker)
  • 1 litru de lapte
  • 500 g zahar tos
  • 2 pachete de margarina RAMA (eu am folosit unt)
  •  
  • Pentru glazura
  • 100 g zahar tos
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de lapte
  • 100 g unt

Mod de preparare

FOILE
Intr-un vas se adauga zaharul, untul, mierea, laptele si ouale si se amesteca bine. Treptat se adauga faina si bicarbonatul stins cu lamaie. Coca obtinuta se imparte in doua parti. Jumatate se amesteca cu cacao, iar jumatate se lasa necolorata.

Din jumatatea necolorata se intind doua foi direct pe hartia de copt si se coc pe dosul tavii.

Cat sunt calde foile se taie in trei fasii, pe lungime; fasiile laterale avand aceleasi dimensiuni in timp ce fasia centrala este un pic mai lata.

Din jumatatea colorata se fac 20 de bilute din care se intind 20 de bete, care se coc si ele.

CREMA

Se amesteca laptele rece cu budinca si zaharul intr-o cratita de teflon si se pune pe foc mic. Se amesteca bine pana se ingroasa si se da la rece. Dupa ce s-a racit foarte bine se amesteca cu doua pachete de margarina ( treptat sa nu se taie).
Se incepe asamblarea cabanei. Fasia din mijloc a unei foi se aseaza ca baza cabanei. Se pune un strat de crema si patru bete ca apoi urmatorul strat de crema.
Peste stratul al doilea de crema se pun 3 bete alternativ, apoi iar un strat de crema, 2 bete, crema, un bat in varf si iar crema. Din constructie cabanei i se da forma de piramida, care se definitiveaza cu asamblarea peretilor laterali ( cele doua fasii de coca egale).

Pentru glazura se mesteca ingredientele pe baie de abur, se lasa sa se raceasca putin si se decoreaza.
Pentru ca eu eram in graba am cumparat glazura gata facuta, si am ornat cabanutele (ies doua dupa cum am spus la inceput) cu ciocolata de menaj alba.


Prajitura Cabana sau casuta poate fi facuta cu succes pentru Craciun, este o reteta de prajitura delicioasa ce poate fi decorata in multe feluri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos