Prajitura cabana (casuta)

Prajitura cabana si-a luat numele de la forma triunghiulara si betigasele de cacao din interior care parca au forme de busteni. Este o prajitura delicioasa cu crema, foarte aspectuoasa si poate fi facuta cu succes pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cabana (casuta)

Ingrediente

  • Pentru doua foi:
  • 250g zahar
  • 50g unt
  • 600g faina
  • 3 linguri de miere
  • 4 linguri de lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura de bicarbonat de sodiu alimentar stins cu zeama de lamaie
  •  
  • Pentru crema:
  • 4 pachete de budinca de vanilie ( de preferat Dr. Oetker)
  • 1 litru de lapte
  • 500 g zahar tos
  • 2 pachete de margarina RAMA (eu am folosit unt)
  •  
  • Pentru glazura
  • 100 g zahar tos
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de lapte
  • 100 g unt

Mod de preparare

FOILE
Intr-un vas se adauga zaharul, untul, mierea, laptele si ouale si se amesteca bine. Treptat se adauga faina si bicarbonatul stins cu lamaie. Coca obtinuta se imparte in doua parti. Jumatate se amesteca cu cacao, iar jumatate se lasa necolorata.

Din jumatatea necolorata se intind doua foi direct pe hartia de copt si se coc pe dosul tavii.

Cat sunt calde foile se taie in trei fasii, pe lungime; fasiile laterale avand aceleasi dimensiuni in timp ce fasia centrala este un pic mai lata.

Din jumatatea colorata se fac 20 de bilute din care se intind 20 de bete, care se coc si ele.

CREMA

Se amesteca laptele rece cu budinca si zaharul intr-o cratita de teflon si se pune pe foc mic. Se amesteca bine pana se ingroasa si se da la rece. Dupa ce s-a racit foarte bine se amesteca cu doua pachete de margarina ( treptat sa nu se taie).
Se incepe asamblarea cabanei. Fasia din mijloc a unei foi se aseaza ca baza cabanei. Se pune un strat de crema si patru bete ca apoi urmatorul strat de crema.
Peste stratul al doilea de crema se pun 3 bete alternativ, apoi iar un strat de crema, 2 bete, crema, un bat in varf si iar crema. Din constructie cabanei i se da forma de piramida, care se definitiveaza cu asamblarea peretilor laterali ( cele doua fasii de coca egale).

Pentru glazura se mesteca ingredientele pe baie de abur, se lasa sa se raceasca putin si se decoreaza.
Pentru ca eu eram in graba am cumparat glazura gata facuta, si am ornat cabanutele (ies doua dupa cum am spus la inceput) cu ciocolata de menaj alba.


Prajitura Cabana sau casuta poate fi facuta cu succes pentru Craciun, este o reteta de prajitura delicioasa ce poate fi decorata in multe feluri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia