Daca vreti o cabana mai mare, lasati foaia de dedesubt din napolitana intreaga si incepeti cu crema si sase betisoare, apoi cinci, patru, trei, doua, un betisor, apoi acoperis si glazura.
Pentru prajitura Cabanuta, se framanta toate la un loc cu putin lapte, la temperatura camerei. Aluatul, care trebuie sa fie molicel, se imparte in 12 de bucati. Acestea se intind sub forma de betisoare cat lungimea tavii de la aragaz, pe al carei dos se va coace compozitia.
Crema pentru prajitura Cabanuta se face din o budinca de vanilie, 6 linguri de zahar, 2 galbenusuri, 1 plic de zahar vanilat, 600 g lapte, care se fierb pe baia de aburi. Dupa ce se raceste, se amesteca cu 200 g unt frecat spuma cu 200 gr. de zahar pudra. Glazura - 150 g zahar, 3 linguri de lapte, 30 g cacao, 150 g unt se fierb pana se ingroasa. Daca vreti sa iasa doua cabanute mici, taiati foaia de napolitana in 3 fasii pe lung.
Peste o foaie de napolitana, puneti crema, apoi patru betisoare din cele coapte pe dosul tavii, crema si 3 betisoare, crema si doua betisoare, iar crema, un bat, peste care se pune crema si acoperis din foaie de napolitana, dupa care turnati deasupra glazura de cacao si, la final, ornati cu frisca.
Daca vreti o cabana mai mare, lasati foaia de dedesubt din napolitana intreaga si incepeti cu crema si sase betisoare, apoi cinci, patru, trei, doua, un betisor, apoi acoperis si glazura.
Dupa ce s-a racit, prajitura Cabanuta se serveste.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii