Daca vreti o cabana mai mare, lasati foaia de dedesubt din napolitana intreaga si incepeti cu crema si sase betisoare, apoi cinci, patru, trei, doua, un betisor, apoi acoperis si glazura.
Pentru prajitura Cabanuta, se framanta toate la un loc cu putin lapte, la temperatura camerei. Aluatul, care trebuie sa fie molicel, se imparte in 12 de bucati. Acestea se intind sub forma de betisoare cat lungimea tavii de la aragaz, pe al carei dos se va coace compozitia.
Crema pentru prajitura Cabanuta se face din o budinca de vanilie, 6 linguri de zahar, 2 galbenusuri, 1 plic de zahar vanilat, 600 g lapte, care se fierb pe baia de aburi. Dupa ce se raceste, se amesteca cu 200 g unt frecat spuma cu 200 gr. de zahar pudra. Glazura - 150 g zahar, 3 linguri de lapte, 30 g cacao, 150 g unt se fierb pana se ingroasa. Daca vreti sa iasa doua cabanute mici, taiati foaia de napolitana in 3 fasii pe lung.
Peste o foaie de napolitana, puneti crema, apoi patru betisoare din cele coapte pe dosul tavii, crema si 3 betisoare, crema si doua betisoare, iar crema, un bat, peste care se pune crema si acoperis din foaie de napolitana, dupa care turnati deasupra glazura de cacao si, la final, ornati cu frisca.
Daca vreti o cabana mai mare, lasati foaia de dedesubt din napolitana intreaga si incepeti cu crema si sase betisoare, apoi cinci, patru, trei, doua, un betisor, apoi acoperis si glazura.
Dupa ce s-a racit, prajitura Cabanuta se serveste.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaGatesc cu noile condimente Delikat, cu ingrediente100% naturale. Asta e sloganul din ultima vreme in materie de gatit....
Taitei lati cu galbiori, smantana, ierburi si mararPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii