Prajitura Capsunica

Prajitura capsunica este o reteta simpla de prajitura, potrivita pentru perioada in care gasim capsuni proaspeti si dulci.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie
Prajitura Capsunica

Ingrediente

  • 500 g capsuni
  • 250 g mascarpone (1 cutie)
  • 200 g frisca lichida (cea care contine zahar)
  • 200 g piscoturi
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 pahare suc de pere (sau alt tip de fructe)

Mod de preparare

Pentru inceput mixam frisca. Separat, zdrobim 350 g capsuni cu blenderul (restul le pastram pentru ornat), iar peste crema ce s-a format adaugam cutia cu mascarpone si cele 2 linguri cu zahar pudra. Amestecam bine. Rezultatul se incorporeaza cu frisca. Formam prajitura facand un strat de piscoturi inmuiate foarte putin in sucul de pere, acoperim cu 3 linguri de crema de capsuni, continuam cu alte 3 straturi.
Prajitura Capsunica se decoreaza cu capsunile ramase dupa placerea fiecaruia.

Mixerul de mana Philips mi-ar fi util in pregatirea cremei dar si a altor produse culinare.


Prajitura capsunica se serveste rece, chiar si dupa 2-3 ore de stat in frigider. De preferat o noapte intreaga.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori