Prajitura Carnaval

Pentru concurs retete de primavara! Un deliciu culinar care merita incercat!

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura Carnaval

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 g Zahar
  • 150 g Faina
  • 30 ml ulei,
  • un praf de sare
  • o esenta vanilie
  • Umplura si jeleul:
  • cca. 750 g zahar
  • 5 stelute de anason,
  • un praf de scortisoara
  • un plic de gelatina (10 g),
  • o farfurie adanca de dovleac aromat de placinta
  • 2 plicuri de tort gelle

Mod de preparare

Se pepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta, se incorporeaa in bezea, se amesteca bine apoi turnam faina in ploaie.

Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie pentru copt, se da 5 minute la foc iute apoi inca 15 la foc domol.

Blatul copt se desprinde de pe hartie apoi se taie in 2 bucati egale. Dovleacul cubulete se pune la fiert cu zaharul, anasonul, praful de scortisoara si cu 100 ml apa.

Se fierbe, la foc domol cca 30 minute dupa care se da de pe foc si se strecoara bucatile fierte de dovleac de siropul ramas Se aseaza prima jumatate de blat si se toarna deasupra, bucatile fierte de dovleac din care oprim un castronel pentru decor, amesecate cu gelatina hdratata cu 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie.

Deasupra se aseaza a 2 bucata de blat,se preseaza usor cu mana, pe toata suprafata, se presara dasupra, pe toata suprafata prajituraii,bucatile de dovleac oprite si se preparara jeleul din sucul ramas in care am dizolvat tort-gelle-ul si apoi am dat totul intr-un clocot.se toarna deasupra prajiturii fierbinte.

Se lasa cateva ore la rece dar de preferat de seara pana a doua zi, cand se taie prajitura. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide