Prajitura Carnaval

Dulciuri cu fructe

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura Carnaval

Ingrediente

  • blat:
  • 5 Oua
  • 150 g Zahar alb
  • 150 g faina
  • 30 ml ule
  • un praf de sare
  • o esenta vanilie
  • umplura si jeleul:
  • o farfurie adanca de dovleac aromat de placinta, taiat cubulete mici
  • cca.750 g zahar,
  • 4-5 stelute de anason
  • un praf de scortisoara,
  • un plic de gelatina
  • 10 Agrise

Mod de preparare

Se pepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul.Se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta, se incorporeaa in bezea,se amesteca bine apoi turnam faina in ploaie.Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie pentru copt,se da 5 minute la foc iute apoi inca 15 la foc domol. Blatul copt se desprinde de pe hartie apoi se taie in 2 bucati egale Dovleacul cubulete se pune la fiert cu zaharul,anasonul,praful de scortisoara si cu 100 ml apa.Se fierbe ,la foc domol cca 30 minute dupa care se da de pe foc si se strecoara bucatile fierte de dovleac de siropul ramas Se aseaza prima jumatate de blat si se toarna deasupra, bucatile fierte de dovleac din care oprim un castronel pentru decor, amesecate cu gelatina hdratata cu 100 ml apap rece si apoi topita la bain marie. Deasupra se aseaza a 2 bucata de blat,se preseaza usor cu mana, pe toata suprafata, se presara dasupra, pe toata suprafata prajituraii,bucatile de dovleac oprite si se preparara jeleul din sucul ramas in care am dizolvat tort-gelle-ul si apoi am dat totul intr-un clocot. Se toarna deasupra prajiturii fierbinte. Se lasa cateva ore la rece dar de preferat de seara pana a 2 a zi, cand se taie prajitura. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Tarta cu piersici
5
Romania

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici