Dulciuri cu fructe
Se pepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul.Se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta, se incorporeaa in bezea,se amesteca bine apoi turnam faina in ploaie.Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie pentru copt,se da 5 minute la foc iute apoi inca 15 la foc domol. Blatul copt se desprinde de pe hartie apoi se taie in 2 bucati egale Dovleacul cubulete se pune la fiert cu zaharul,anasonul,praful de scortisoara si cu 100 ml apa.Se fierbe ,la foc domol cca 30 minute dupa care se da de pe foc si se strecoara bucatile fierte de dovleac de siropul ramas Se aseaza prima jumatate de blat si se toarna deasupra, bucatile fierte de dovleac din care oprim un castronel pentru decor, amesecate cu gelatina hdratata cu 100 ml apap rece si apoi topita la bain marie. Deasupra se aseaza a 2 bucata de blat,se preseaza usor cu mana, pe toata suprafata, se presara dasupra, pe toata suprafata prajituraii,bucatile de dovleac oprite si se preparara jeleul din sucul ramas in care am dizolvat tort-gelle-ul si apoi am dat totul intr-un clocot. Se toarna deasupra prajiturii fierbinte. Se lasa cateva ore la rece dar de preferat de seara pana a 2 a zi, cand se taie prajitura. Pofta buna!
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersici
Comentarii