Prajitura Castel este o reteta de prajitura pentru un meniu festiv. Ingredientele pentru prajitura sunt: lapte, faina, oua.
Prajitura Castel se pregateste asa: facem un aluat si il impartim in doua. Dintr-o parte de aluat facem doua foi pe care le coacem pe dosul tavii. Cealalta parte se combina cu cacao si se modeleaza 12 betisoase groase cat un creion. Si ele se coc pe dosul tavii si dupa ce sunt coapte se impart in trei parti egale.
Ne ocupam de crema pentru prajitura: fierbem 2 budinci in 600 ml de lapte si dupa ce se racesc se amesteca cu unt stors si frecat cu 250g zahar.
Cum asamblam prajitura:
Pe o masa de lucru punem o foaie, ungem cu crema si asezam 3 bete. Iar rcema si apoi 2 bete, crema si in varful piramidei se pune un bat. Celelalte doua parti din foaie se ung cu crema si se pun pe lateral. Peste cele diua castele se pne glazura si frisca.
Glazura rece pentru prajitura: 6 linguri zahar pudra, 3 linguri cacao, 2 linguri apa. Toate se amesteca bine si se pune putin unt si vanilie dupa gust.
Alte retete de prajituri recomandate
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii