Prajitura Castel

Prajitura Castel este o reteta de prajitura pentru un meniu festiv. Ingredientele pentru prajitura sunt: lapte, faina, oua.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g zahar
  • 50g untura
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4-5 linguri lapte în care se stingebicarbonatul si amoniacul
  • 600g faina.
  •  

Mod de preparare

Prajitura Castel se pregateste asa: facem un aluat si il impartim in doua. Dintr-o parte de aluat facem doua foi pe care le coacem pe dosul tavii. Cealalta parte se combina cu cacao si se modeleaza 12 betisoase groase cat un creion. Si ele se coc pe dosul tavii si dupa ce sunt coapte se impart in trei parti egale.

Ne ocupam de crema pentru prajitura: fierbem 2 budinci in 600 ml de lapte si dupa ce se racesc se amesteca cu unt stors si frecat cu  250g zahar.

Cum asamblam prajitura:

Pe o masa de lucru punem o foaie, ungem cu crema si asezam 3 bete. Iar rcema si apoi 2 bete, crema si in  varful piramidei se pune un bat. Celelalte doua parti din foaie se ung cu crema si se pun pe lateral. Peste cele diua castele se pne glazura si frisca.

Glazura rece pentru prajitura: 6 linguri zahar pudra, 3 linguri cacao, 2 linguri apa. Toate se amesteca bine si se pune putin unt si vanilie dupa gust.


Alte retete de prajituri recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori