Prajitura Cehoslovaca

Blat: 5 galbenusuri se freaca cu zaharul pana se albeste, apoi se adauga treptat laptele, se adauga nuca si faina amestecata cu praful de copt. Se co

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT: 5 oua
  • 1 pachet praf de copt
  • 150 g zahar
  • 150g nuca macinata
  • 150g faina
  • 10 linguri de lapte
  • CREMA: 150g nuca macinata
  • 150g zahar
  • 2-3 linguri de lapte
  • 1 pachet de unt
  • esenta de rom
  • GLAZURA: 100 ml. frisca lichida
  • 250g ciocolata cu 75% cacao

Mod de preparare

Blat:

5 galbenusuri se freaca cu zaharul pana se albeste, apoi se adauga treptat laptele, se adauga nuca si faina amestecata cu praful de copt. Se coace cam 20 de min la foc potrivit.

Crema:

Se prajeste nuca cu 150g de zahar si 2-3 linguri de lapte. Se freaca un pachet de unt si se amesteca cu crema de nuca si un strop de esenta de rom.

Glazura:

Se pune frisca intr-o oala pe foc si apoi se adauga ciocolata rupta bucatele.

Se racestee blatul apoi se adauga crema si glazura deasupra cremei.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori