Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si se adauga patru linguri de cacao. Se bat albusuril
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si se adauga patru linguri de cacao. Se bat albusurile spuma cu restul de zahar si se omogenizeaza cu galbenusurile. Se incorporeaza faina impreuna cu praful de copt stins cu o lingurita de otet si fulgii de migdale. Se unge o tava dreptunghiulara cu unt si se tapeteaza cu faina. Se pune compozitia in tava si se da la cuptor pentru 40-45 de minute.
Intre timp se pregateste crema. Se pune frisca la fiert impreuna cu zaharul pudra. Se adauga ciocolata rasa si se omogenizeaza. Se lasa la racit si se adauga romul si zaharul vanilat, amestecand bine crema.
Se taie blatul in doua pe lungime si se umple cu jumatate din cantitatea de crema. Cu restul de crema se imbraca prajitura si se taie in bucati. Se presara deasupra fulgi de migdale rumeniti in cuptor.
Alte prajituri simple recomandate
Prajitura cu visine
Tarta cu fructe
Prajitura cu prune
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii