Prajitura Chocolat

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si se adauga patru linguri de cacao. Se bat albusuril

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 4 linguri de cacao
  • o cana de faina
  • o cana si jumatate de zahar
  • o cana de fulgi de migdale
  • praf de copt
  • o lingura de unt
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata
  • 300 g frisca lichida
  • 2 linguri de rom
  • 4 linguri de zahar pudra
  • un pliculet de zahar vanilat
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si se adauga patru linguri de cacao. Se bat albusurile spuma cu restul de zahar si se omogenizeaza cu galbenusurile. Se incorporeaza faina impreuna cu praful de copt stins cu o lingurita de otet si fulgii de migdale. Se unge o tava dreptunghiulara cu unt si se tapeteaza cu faina. Se pune compozitia in tava si se da la cuptor pentru 40-45 de minute.

Intre timp se pregateste crema. Se pune frisca la fiert impreuna cu zaharul pudra. Se adauga ciocolata rasa si se omogenizeaza. Se lasa la racit si se adauga romul si zaharul vanilat, amestecand bine crema.

Se taie blatul in doua pe lungime si se umple cu jumatate din cantitatea de crema. Cu restul de crema se imbraca prajitura si se taie in bucati. Se presara deasupra fulgi de migdale rumeniti in cuptor.
Alte prajituri simple recomandate

Prajitura cu visine

Tarta cu fructe

Prajitura cu prune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
5
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Parteneri
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola