Prajitura Ciresica

Un deliciu care merita incercat

Portii
10
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura Ciresica

Ingrediente

  • 300 g Biscuiti sarati
  • 75 g unt
  • 700 g cirese foarte coapte,
  • 2 cani de zahar,
  • 2 plicuri de gelatina(10g/buc)

Mod de preparare

200 g biscuiti se maruntesc bine apoi se framanta cu untul topit. Se intinde compozitia in forma de tort (24 cm) cu inel detasabil, se preseaza bine si se da la rece 30 min. Intre timp curatam ciresele de samburi ajutandu-ne de o agrafa apoi le punem la fiert impreuna cu zaharul,cca 10 min. Strecuram fructele de sirop si le lasam sa se raceasca. In jumatate din cantitatea de sirop se adaug gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Turnam acest sirop peste blatul de biscuiti, presaram ciresele scurse pe toata suprafata si dam la rece inca 30 de minute. Scoatem forma de la rece si presaram biscuiti ramasi pe care i-am rupt in bucatele mici iar peste ei turnam restul de sirop ramas in care am adaugat gelatina topita. Decoram cu cirese si apoi dam la rece,de preferat de seara pana dimineata, inainte de a portiona. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori