Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si apoi esenta si fulgii de migdale. Se stinge praful de copt cu o lingurita de ot
Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si apoi esenta si fulgii de migdale. Se stinge praful de copt cu o lingurita de otet si se incorporeaza impreuna cu faina in ploaie. Se unge o tava dreptunghiulara cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor 30-35 de minute.
Pentru prepararea cremei, se amesteca laptele cu zaharul si mierea si se pun la fiert intr-un vas la bain-marie. Se adauga nesul si untul si se fierbe pana cand compozitia incepe sa se ingroase, amestecandu-se continuu. Cand este gata, se adauga fulgii de migdale si zaharul vanilat si se da la rece. Blatul se taie in trei straturi, pe lung si se ung foile cu crema. Se taie prajitura in romburi si se presara cu zahar pudra.
Alte prajituri simple recomandate
Prajitura cu prune
Tiramisu
Prajitura cu visine
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii